Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal, 3"üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu"nun, tedavisinin başka hastanede yapılmasına ilişkin kararından 48 saat sonra, 20 aydır tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü"nden, Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne sevk edildi.

Sevk kararı Haberal"ın tutuklu olduğu sırada kaldığı Metris Cezaevi"nden sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından alındı.

Haberal"ın avukatı Dilek Helvacı, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü doktorlarının “Sağlık durumu uygun değildir” diyerek sevk edilmesine izin vermemelerine rağmen zorla sevk edildiğini söyledi. Adli Tıp Kurumu"nun hastanın başka hastaneye sevk edilmesi konusunda yetkisi bulunmadığını belirten Helvacı, şunları anlattı: “Adli Tıp Kanunu"nun 31"inci maddesine göre Kardiyoloji Enstitüsü resmi bilirkişi konumundadır. Daha önce İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü"nce verilen raporların hepsi profesör unvanlı doktorlar tarafından verilmiştir. Bir ortopedist ve bir kardiyolog. ” Helvacı, kararın altında imzası bulunan Mustafa Aktürk"ün, Haberal"ın ani ölüm riski olduğuna dair 30 Ekim 2009"da verilen raporu hazırlayan heyette de yer aldığını söyledi.

Hastane: Son anda öğrendik

Sağlık görevlileri eşliğinde ambulansla ve 4 jandarma aracı eşliğinde sevk edilen Haberal, hastanenin arka kapısından içeri alındı. Haberal"ın görüntüsünü almak isteyen basın mensupları, hastanenin güvenlik görevlileri ve jandarmalar tarafından engellendi. Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürlüğü"nden yapılan açıklamada, “Hastanemiz kalp ve damar cerrahisi üzerine tam teşekküllüdür. Bu yüzden burası tercih edilmiştir. Bizim de son dakikada buraya geleceğinden haberimiz oldu” denildi.

hürriyet