10 Aralıkta etkili olan sağanak yağışın neden olduğu sel felaketinin yaşandığı Koçarlı ilçesi Büyükdere ve Güdüşlü köylerini ziyaret eden Vali Coş, selden zarar gören vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Sel felaketin yaşandığı günden bu yana devletin tüm birimlerinin yoğun şekilde bölgede çalışarak vatandaşların yaralarını sardığını ifade eden Coş, şöyle dedi:
''Yeme içme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Evsiz kalan ve evlerinde oturamayacak vaziyette olan vatandaşlarımızı otellerde yatırıyoruz. İş makinelerimiz yoğun şekilde buralarda çalışıyor. Derelerin ıslahını yapıyorlar. Köyün içindeki çamurları temizliyorlar. Her konuda vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Devlet yanınızdadır, hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Kimse üzülmesin. Eşyaları telef olan vatandaşlarımıza eşya değil de para vereceğiz. Kendi istedikleri, beğendikleri eşyaları alacaklar.''
Bölgede su ve elektrik şebekelerinin yeniden yapıldığını kaydeden Vali Coş, ''Sağlık yönünden bir sıkıntımız yok. Hasar tespitlerimizi yaptık. Altyapı hasar çalışmalarımız devam ediyor. Hasar gören mağdur olan vatandaşlarımıza devletin şefkatli elleri uzanacak. Malzeme almayacağız. Vatandaşlarımıza nakdi yardım yapacağız. Bizim dağıtacağımız yardımı beğenen olur, beğenmeyen olur. Bu nedenle herkes kendi beğendiği eşyasını alsın'' diye konuştu.
Hayırsever vatandaşların sivil toplum örgüt temsilcilerinin, iş adamlarının yardımda bulunabilmeleri için Ziraat, Vakıflar ve Halk Bankasına yardım hesabı açıldığı kaydedilirken, Ziraat Bankasına ilk olarak Aydınspor 1923 Kulübü'nün 5 bin lira yardım yaptığı belirtildi.
Öte yandan zarar gören vatandaşlara yönelik olarak Kuşadası'nda da yardım kampanyası başlatıldı.
Selzedelerin ihtiyaçlarına yönelik yiyecek, içecek, giyecek ve ev eşyalar Kuşadası Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Merkezi, Kuşadası Belediyesi ve Ticaret Odası olarak belirlenen yardım toplama merkezlerinde toplanacak. Yardımların sel mağdurlarına bir an önce ulaşmasında gerektiğini belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, ''Sel mağduru, acil yardıma ihtiyacı bulunan vatandaşlarımıza destek olunması konusunda tüm Kuşadası halkının yardımlarına ihtiyaç duyulmaktadır'' dedi.