MİLYARDER işadamının cesedini çalan fidyecilere 100 bin Euro ödendiği açıklandı. Dünyanın en zenginleri arasında bulunan Almanya doğumlu milyarder Friedrich Karl Flick"in naaşı kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınmıştı. Flick, ölümünün ardından Avusturya"nın Velden kasabasındaki mezarlığa defnedilmişti.


Polis, 2006 yılında 79 yaşındayken ölen milyarderin naaşının, ailenin Avusturya'nın Kärnten eyaletindeki mezarlıkta bulunan aile mezarlığından çalındığını belirtmesinden bir süre sonra fidyeciler aile breyleriyle pazarlık yaptı. Avusturya'nın en büyük özel ormanına sahip Alman sanayi imparatorunun çinko kaplı 200 kilogramdan daha ağır tabutunun, Flick"in ailesinden para sızdırmak için çalındığı biliniyordu. Aile avukatı jörg- Andrea Lohr bugün yaptığı açıklamada, "Flick ailesinden bayan Ingrid Flick naaşı kaçıran insalnlara 100 bin euro fidye ödemiştir" açıklamasını yaptı. Milyarder ailenin sözcüsü sıfatıyla basına yazılşı açıklama yapan Lohr naaşın teslim alınıp alınmadığı ve nerede, nasıl pazarlıklar yapıldığı konularında herhangi bir açıklamayı şu an için yapamayacağını söyledi.
Ancak fidyecilerin çok kalabalık bir grptan oluştuğunu söylemekle yetindi. Polis yetkilileri ise haberi duyar duymaz bölgede seri operasyonlar düzenledi ama hiç bir sonuç alamadı.


Ardında 5-6 milyar Euro değerinde miras bıraktığı tahmin edilen Flick, ölümünden kısa süre önce Forbes dergisinin, dünyanın en zengin 100 kişisi listesine girmişti.


Milyarderin naaşının çalındığının, mezarı temizlemek üzere orada bulunan bir çalışan tarafından fark edildiği belirtildi. Polisler, 200 kg. ağırlığındaki mezarın yerinden çıkarılarak taşınabilmesi için, en azından bir kaç kişinin birlikte hareket etmiş olabileceğini, yani bu olaydan bir kişinin değil bir grubun sorumlu olabileceğini ifade etmilerdi. Ayrıca mezarın kamyonet benzeri büyük bir araç ile taşındığı sanılıyor.
DHA