Dünyada ve Türkiye"de ineklerden elde edilen süt veriminin artırmak için uygulanan hayvanlara müzikli terapi uygulaması her geçen gün daha yaygın bir hale geliyor.
Nazilli"de faaliyetlerini sürdüren ÖR-KOOP"un aylık yayın organında yer alan habere göre; özellikle ineklere ve tavuklara uygulanan müzikli terapinin üreticiler açısından faydalı olduğu görülüyor. Müzik dinleyen ineklerin süt bırakması daha kolay olurken, tavuklar ise yumurtayı daha çabuk bırakarak üreticiye zamandan kazandırıyor , süt ve yumurta veriminde artış yaşanıyor.
İneklerde müziğin, süt sağımını beklemeden dolayı yaşanan zaman kaybının, dolayısı ile kaynak kaybını azalttığını belirten ÖR-KOOP Müdürü Mehmet Şimşek, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı"nın Bandırma ve Lalehan"daki tesislerinde ineklere klasik müzik dinletildiğini duyuyoruz. İnekler aynı müzikleri duydukça nerede olursa olsunlar süt sağım ünitesine doğru geçiyor. Avrupa"da bu sistemi uygulayan ülkeler arasında Fransa, Hollanda ve Almanya"nın bulunduğu biliniyor” dedi.