İngiliz 'new wave' grubu Japan'ın basçısı Mick Karn, 52 yaşında kanserden öldü.
Sanatçının internet sitesinden yapılan kısa açıklamada, Karn'ın, Londra'daki evinde ailesi ve arkadaşlarının yanında dün hayatını kaybettiği belirtildi.

Karn, grubu gitarist ve vokalist David Sylvian ile birlikte 15 yaşındayken kurmuştu.

Grup, 1981'de piyasaya sürülen 'Tin Drum' albümü ve bu albümden çıkardığı 'Ghosts' 45'liğiyle büyük başarı kazanmış ancak 1982 sonunda dağılmıştı. Mick Karn'ın bas gitarı, grubun melodik yapısında etkin bir rol oynuyordu. Müzisyen, grubun dağılmasının ardından Jeff Beck, Pete Townshend, Kate Bush, Midge Ure, Joan Armatrading ve Gary Numan gibi müzisyenlerle birlikte çalışmış, daha sonra caza yönelmişti.

'BAKER STREET' İLE AKILLARA KAZINDI

Ünlü İskoç besteci ve şarkıcı Gerry Rafferty, 63 yaşında hayata veda etti. 1970"lere damgasını vuran 'Baker Street' ve 'Stuck in the Middle With You' isimli şarkılara imza atan Rafferty"nin evinde, kızının yanında öldüğü açıklandı.

Ünlü bestecinin içki problemi olduğu ve karaciğer rahatsızlığı geçirdiği biliniyordu. Rafferty, ilk çıkışını 1972 yılında kurduğu Stealers Wheel gurubu ile yakalarken albümleri milyonlar sattı. Buna karşın grup üç yıl sonra dağıldığında 'City to City' isimli ilk solo albümünü yapan Rafferty, içinde dünyaca meşhur saksafon solonun olduğu 'Baker Street' isimli şarkı ile akıllara kazındı.