Tarkan gecede 7 kategoride ödülleri süpürürken, törene hastaneden canlı bağlanacağı duyurulan Tatlıses’le ise bağlantı kurulamadı
 
Bu yıl 17.’si düzenlenen Kral TV Müzik Ödülleri Töreni’ne uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve Almanya’da fizik tedavi gören İbrahim Tatlıses’e verilen “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” damgasını vurdu. Tatlıses ile hastaneden canlı bağlantı yapılacağının açıklanması sanatçının sevenlerini ve sağlık durumunu merak edenleri heyecanlandırdı. Tatlıses’in ödülünü Orhan Gencebay anons etti. Ancak beklenen olmadı ve Tatlıses ile canlı bağlantı kurulamadı.
Gencebay ödülü gözleri dolarak sundu ve “Ödülün sahibi benim küçük bir kardeşim. Zor durumda ama geçen gün konuştum. Aslanlar gibiydi sesi... Bana moral verdi. İnşallah en kısa zamanda aramızda olacak. Çünkü milyonların duası var onda... Sevgili kardeşimin bir an önce dönmesini bekliyoruz. Haklı olarak Yaşam Boyu Onur Ödülü İbrahim Tatlıses’e” dedi. Sanat yaşamı boyunca 36 albüm yapan ve 38 sinema filmi çeken Tatlıses’in kısa bir hayat hikayesi gösterildikten sonra ödülün erkek kardeşi Hüseyin Tatlı tarafından alınacağı ifade edildi.  Ancak Tatlı’nın telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek ödül Tatlıses’in menajeri Eyüp Kanat’a verildi. Gencebay, ödülü verirken “Sevgili İbrahim Tatlıses eğer bizi duyuyorsa ona sevgilerimizi gönderiyoruz. Onu çok seviyoruz. Selamlar, çabuk dön” diyerek Tatlıses’e seslendi. Tatlıses’le neden bağlantı kurulamadığı ise açıklanmadı. 
Gecede adına verilen 7 ödülü almaya gelmediği sanılan Tarkan finalde sahneye çıkarak sürpriz yaptı.