Bu zaman kadar 42 Roman ve öykü kitabı ile 73 çocuk kitabı yazan ve değişik ödüller kazanan yazar Muzaffer İzgü’nün çocuk kitapları miniklerin büyük beğenisini topladı. Festivalin bir diğer konuk yazarı ise Necdet Saraç oldu.
1-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 7. Altınkum Yazarlar Festivalinin konuğu Yazar Muzaffer İzgü oldu. 
Bu zaman kadar 42 Roman ve öykü kitabı ile 73 çocuk kitabı yazan ve değişik ödüller kazanan yazar Muzaffer İzgü’nün çocuk kitapları miniklerin büyük beğenisini topladı. İzgü ile birlikte Yazar Necdet Saraç’ta okurlarıyla buluşurken, okurlara yazarlara büyük ilgi gösterdi. İmza töreninde minikler İzgü’nün çocuk hikaye kitaplarına ilgi gösterirken Necdet Saraç’ın yazdığı “Alevilerin siyasal tarihi” adlı kitabı ilgi gördü. 
Yazarlar Festivalinin programı şu şekilde sürdürülüyor: “6 Ağustos Cumartesi Orhan Aklaya, 7 Ağustos PazarProf. Dr Yaşar Nuri Öztürk, 8 Ağustos Pazartesi Sinan Akyüz- Hıfzı Topuz, 9 Ağustos Salı Hıfzı Topuz, 10 Ağustos Çarşamba Tayfun Talipoğlu, 11 Ağustos Perşembe Bedri Baykam, 12 Ağustos Cuma Nalân Tuntaş, 13 Ağustos Cumartesi Kahraman Tazeoğlu, 14 Ağustos Pazar Cezmi Ersöz- Kahraman Tazeoğlu, 15 Ağustos Pazartesi Nuray Sayarı- Cezmi Ersöz