Almanya’daki Deniz Feneri e. V. soruşturması kapsamında tutuklanan Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın avukatı Hakan Yıldız, müfettişler tarafından savcıların ifadesinin alındığını belirtderek belgelerde tahrifat yapıldığının tespit edilmesi durumunda tutuklu müvekkillerinin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, şöyle konuştu: “Müvekkillerimiz Zekeriya Karaman, Zahit Akman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan müfettişlere ifade verdi.
 
Bildiğim kadarıyla, savcılar savunmalarını sundu. Bize göre savcılar tarafsızlığını kaybetmiştir.
 
Belgede tahrifatı savcılar yaptıysa, dosyadan derhal çekilmeleri gerekir. Savcılar şüphelilerin hem lehine hem aleyhine delilleri toplamalıdır. Dosyada tahrifat yapmış savcının sizin lehinize delilleri topladığı düşünülemez. Savcılar tarafsız olacak. Suça ilişkin bir öngörüsü varsa, burada dosyayı mahkemeye gönderecek. Burada bir önyargı varsa, şüphelileri zaten mahkum ettiği anlamına gelir.
 
Deliller geçerliliğini kaybeder
 
Konunun müfettişlerce bizim iddiamız gibi tespit edilmesi durumunda soruşturmadaki deliller geçersiz sayılmalı, tarafsız olmayan savcıların verdiği tutuklama kararları geçersiz olmalı.
 
Almanya’da Mehmet Gürhan’ın ifadesini aldılar. Tespit evrakta sahtecilik olursa, bizim yokluğumuzda Gürhan’a ne gibi sorular sordu bunu bilemeyiz. Belki Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan müvekkiller lehine pek çok şey söyledi belki savcılar bunu zapta geçirmedi.
 
Tarafsızlığını kaybettiyse bu da olabilir. Yani toplanan delillerin çöpe atılması lazım, sıfırdan soruşturma başlaması lazım. Türkiye şartlarında bu mümkün değil. Ama bu tespit edilirse savcılar soruşturmadan çekilmeli, müvekkillerin de kesinlikle tahliye edilmesi gerekir.
 
stargazete