Olayda R.A."ya "yardım ve yataklık ettiği" suçlamasıyla arkadaşı 25 yaşındaki çiftçi M.Ö. de yakalandı.

Karapınar"da yaşayan çiftçi R.A., arkadaşı M.Ö. ile birlikte dün saat 15.00 sıralarında "evrakta sahtecilik" suçlaması ile yargılandığı davaya bakan ve Konya"da yaşayan avukatı A.Y."nin bürosuna gitti. İddiaya göre R.A., avukatı A.Y."ye yakın bir arkadaşının mahkemesi olduğunu ve onun davalarına da bakmasını istedi. Avukat da teklifi kabul etti. R.A., arkadaşının Konya kent merkezi girişinde olduğunu ve orada görüşme yapabileceklerini söyledi.

Bunun üzerine R.A., M.Ö ve avukat A.Y., R.A."nın 42 J 3111 plakalı otomobili ile Konya kent merkezine doğru yola çıktı. A.Y. kent merkezi girişinde kimsenin olmaması ve Karapınar İlçesi"ne doğru gitmeleri üzerinde durumdan şüphelendi. Bu sırada R.A., Sazlıpınar Köyü yakınlarında otomobiline akaryakıt almak için bir akaryakıt istasyonuna girdi. Akaryakıt aldıkları sırada A.Y., akaryakıt istasyonu çalışanlarına kaçırıldığını söyledi. Bunun üzerine R.A. yanında M.Ö. ve avukat A.Y. ile birlikte otomobille hızla uzaklaştı. Akaryakıt istasyonu çalışanları da otomobilin plakasıyla birlikte durumu polise bildirdi.

"DÖVEREK TECAVÜZ ETTİ"
İlk olarak Karapınar ilçe merkezinde otomobille gezen R.A., saat 20.00 sıralarında Karapınar- Ereğli Karayolu"nun 1"nci kilometresinde bulunan gazinoya gitti. A.Y. burada R.A. ve M.Ö. ile tartıştı. Yaklaşık 15 dakika burada durduktan sonra yine otomobille ayrıldılar. R.A. ıssız bir bölgede otomobil içinde avukat A.Y."yi döverek tecavüz etti. Ardından 3 kişi tekrar gazinoya geldi.

Akaryakıt istasyonu çalışanlarının bir kadının kaçırıldığı yönünde yaptığı ihbar çalışmasını değerlendiren polis, ihbar edilen otomobili gazinonun önünde park halinde gördü. Gazinoya giren polisi gören A.Y., polisin yanına koşarak tevacüze uğradığını söyledi. Bunu üzerine R.A. ve M.Ö. gözaltına alındı. Karapınar Devlet Hastanesi Kadın ve Doğum Uzmanları tarafından sağlık kontrolünden geçirilen A.Y."nin tecavüze uğradığı aynı zamanda da ters ilişkide bulunulduğu saptandı.

Gözaltına alınan "dolandırıcılık ve sahtecilik" suçlamalarından sabıka kayıtlarının bulunduğu belirtilen R.A. "zorla alıkoyma ve tecavüz", M.Ö. de "yardım ve yataklık suçlamalarından" adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor./milliyet