Harcamaları kısmanız, mutlulukta da kesintiye gitmeniz gerektiği anlamına gelmez. Hayatınızın sizi mutlu etmeyen tarafları için harcayacak paranız yoksa, gerçek tatmin ve mutluluk yolları bulabilirsiniz. ABD'de yapılan bir mutluluk araştırmasına göre kadınlar; arkadaşlar ve ailenin kendilerini gerçekten mutlu ettiğini söylüyor.

DAHA UZUN VE İYİ YAŞARSINIZ
Erkekler mi? Onlar mutluluklarını paralarıyla aynı yere koyuyor! Bu noktada, kadınlar da erkekler de tatmin duygusunu biraz artırabilir. Her sabah iki dakika (banyodayken bile olabilir) o günkü amacınızın ya da hedefinizin ne olduğunu kendinize hatırlatın. Bu yöntem, o günün daha eğlenceli geçmesini sağlamakla kalmaz, iç güzelliğinizi de artırır daha uzun ve iyi yaşamınızı sağlar.

BİZ AİLECE YÜRÜYÜŞE ÇIKARIZ
İşte size, maddi sıkıntıda olsanız bile mutluluk zengini olmanızı sağlayacak birkaç tüyo:
DİKKATİNİZİ DAĞITIN: Yapılacaklar listenizi hazırlarken iyi işleri unutmayın. Yatakta kitap okumayı, kahvaltı yapmayı, yürüyüşe çıkmayı, müzik dinlemeyi ya da dışarda oturmayı dört gözle bekliyor musunuz? BİZ de eşimizle ya da çocuklarımızla uzun yürüyüşler yapmayı seviyoruz. Şu sıralar daha idareli ve üretken olmanız gerektiğine göre, emin olmanız gereken şey her gün sevdiğiniz aktivitelerde bulunuyor olmanızdır. Bunları yapabileceğinize inanmıyor musunuz? O zaman televizyon seyredin.

KEYİF ALDIĞINIZ ŞEYLERİ NOT EDİN
HAREKET EDİN: Günlük fiziksel aktivite planını erteleme isteğine direnin. O gün enerjiniz çok az olsa bile... Çünkü biraz enerji sarf etmek, daha uzun soluklu koşularda size yardımcı olacaktır. Bir fitness rutinine bağlı kalmak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Ayrıca mutluluk hormonu salgılamanıza yardım eder. Keyif aldığınız şeyleri yaptıktan sonra hissettiklerinize dair özetler yazdığınız bir not defteri tutun. İlham almak istediğinizde bu özetlere bakın.
MOLA VERİN: Derin derin nefes almak veya 10 dakika yürüyüş yapmak için verilen molalar, tatmin duygusunu azaltan stresi eritir. Doğru nefes almanın yolu şudur: (Evet, birçok yetişkine bunu öğretmen gerekiyor.) Bir elinizi karnınıza, bir elinizi de göğsünüze koyun. Nefes alırken ileri geri hareket eden eliniz karnınızdaki olmalıdır. Ciğerlerinizin havayla dolduğunu düşünün. Derin nefes almak yaklaşık beş saniye sürecektir. Sonra yavaşça nefes verin ve havayı bırakın. Eğer masa başından ayrılabiliyorsanız, biraz etrafta dolaşın. 10 dakikalık yürüyüş, stresi azalmaya ve modunuzu yükselmeye şekerli ya da tuzlu şeylerden daha çok yarayacaktır.