Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine “Mutluluğun Yolları” konulu konferans verdi.
Okulun konferans salonunda Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Pala"nın katkılarıyla düzenlenen konferansı Nazilli İlçe Müftüsü H. Hüsnü Sula verdi. Konuşmasına son günlerde televizyonlarda ve gazetelerde yer alan Polislerin askerliği ile ilgili yasa çalışmalarının herkese hayırlı olması dilekleriyle başlayan Nazilli ilçe müftüsü H.Hüsnü Sula; “Adını Peygamber Efendimizin el-Emin lakabından alan Emniyet Teşkilatımızın mutluluğu, toplumun da mutlu olması demektir. Mutlu olabilmek için her şeyden önce alçakgönüllü olmak lazım. Dinimizin temel kaynağı Rahmanın has kullarının alçakgönüllü insanlar olduğuna değinir. Mutluluğun yolu insanların ve Yaratanın sevgisini kazanmaktan geçer. Bunun için herhangi bir hata ve kusur işlendiğinde pişmanlık duyarak o kötü huyu terk etmek gerekir. Bir daha o kötülüğü işlememeye kendi kendine söz vermek lazım. Başa gelen belalara musibetlere eyvah deyip dövünmek yerine önceden tedbir alınmalı, alınan tedbirlere rağmen yine sıkıntı gelirse keşke demek yerine kadere rıza gösterilmeli. Aksi takdirde bir takım ruhsal rahatsızlıklar ortaya çıkar. Elinde olana kanaat gösterilmeli. Nice zengin insanlar vardır ki kanaatsiz olduklarından mutlu değillerdir. Unutmayalım ki ayağına giyecek bir çorap veya ayakkabı bulamamak ayaksız olmaktan çok daha iyidir. Eline diline beline sahip olacaksın. Ziya Paşa'nın dediği gibi İlla edep, illa edep. Kainatın özü sevgidir. Yaratılanı Yaratandan ötürü seveceksin. Sevgi, gülü dikeniyle beraber avuçlamak, akan kanın hesabını sevdiğinden sormamaktır. Sevgi karşındakine değer vermek ve verdiğin değeri hissettirmektir. Sevmeden sevilemezsiniz. Yapılan iyiliklere teşekkür etmek de mutluluk sebeplerindendir.. Unutmayalım ki İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmez. Bir de umudunuzu asla kaybetmeyin. Zorluk bir adetse kolaylık çeşit çeşittir. En büyük sıkıntı ölmekse, ölümün ardında bile Allah'ın ve kullarının sevgisini kazananlara ebedi mutluluk var. Her karanlık gecenin aydınlık bir sabahı var. Bütün bunları yaparsanız her hayırlı işin sonunda olduğu gibi mutluluğa erişir, Allaha hamd edersiniz” dedi.
Konferansın ardından Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Pala, konferansın çok verimli geçtiğini ifade ederek İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula"ya çiçek verdi.