17 Aylık bir çalışma dönemi içersinde 17 farklı buluş ortaya koyan TİAP bünyesindeki Aydınlı Mucitler (MUTİAP) çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Çevreci buluşlara imza atan ve doğaya zarar verebilecek en küçük bir çalışma yapmadıklarını ifade eden TİAP ve MUTİAP Kurucusu ve Genel Koordinatörü Hakan Başlık yaptığı açıklama da ilk bilimse çalışmalarının 17 ay önce başladığını söyledi. Başlık “Bu geçen süre içersinde bir çoğu ilk ve tek olma özelliğine sahip 17 spesifik buluşa imza atmış olmanın mutluluğu içersindeyiz. Sorunların çözümünde yer almak ve hayati projelerde anahtar olabilecek düzeyde bulunmaktan dolayı çok mutluyuz.En son olarak hazırladığımız proje ile doğada bulunan orman artıkları,tarlalarda kalan yaş kuru artıklar ve budama sonrası oluşan ağaç artıkları çok özel bir işlem sonrasında çiçekler için vitamin kapsülü haline getirilerek süper bir geri dönüşüm projesi daha hayata geçirmiş olacağız.Tüm buluşlarımız Mutiap Proje Bank bünyesinde gerçekleştirilmektedir.”dedi.
Türkiye"nin ilk ve tek tamamen bitkisel anti akteriyel uv(ultra viyole) kırıcısı buluşu ile gündeme gelen MUTİAP İstanbul"daki tüm fuarlara katılarak çalışmalarını Uluslar arası pazarda tanıtmaya devam ediyor.