MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki (ADÜ) öğrenci kavgası ile ilgili olarak, olayı abartarak huzuru bozmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydetti.
Muti, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerin geleceğin teminatı gençlerin çağın gerektirdiği şekilde eğitim almaları gereken bilim yuvaları olduğunu belirterek, dün gece meydana gelen talihsiz olayların iki oda arkadaşının tartışması ve akabinde kendi arkadaş çevrelerinin olaya karışması nedeniyle meydana geldiğini ifade etti.
''Meseleyi kaşımak, büyüterek farklı mecralara taşımak gayesinde'' olanların, Aydın'ın ve bu ilde yaşayan aydın insanların bu oyuna gelmeyeceklerini bilmesi gerektiğini belirten Muti, şunları kaydetti:
''Mesele, bir Türk-Kürt meselesine dayanan etnik mücadele veya sağ sol meselesi değildir. Bu olayı abartarak huzuru bozmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu olayda gerekli müdahaleyi zamanında yaparak olayın büyümesini engelleyen Emniyet teşkilatımıza ve sağduyulu gençlerimize teşekkür ederiz. Tedbir olarak üniversitemizin yolunu yaya olarak kullanan ve tacize açık olan gençlerimizi koruma amaçlı olarak, yolun aydınlatılması, emniyet tedbirlerinin alınması ve bir polis noktasının en azından bölgede konuşlandırılmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz. Bütün Aydın kamuoyunu sağduyu sahibi olmaya davet ediyoruz ve yaralı gençlerimize de acil şifalar diliyoruz. Aydın ilimiz, huzurlu ve güvenli bir il olma kimliğini taşımaya devam ettirecektir.''