AYDINPOST HABER SERVİSİ

DAVETE İCABET ETMEK NE ZAMAN SUÇ OLDU?

AK Parti İl Başkanı Atay"ın açıklamalarının ardından bir açıklama yapan MHP'li Hasan Muti, “Öncelikle MHP Aydın Milletvekilleriyle Cumartesi günü katıldığımız etkinlik demokrasinin olmazsa olmaz ilkesi, savunma hakkı temsilcileri örgütü olan Aydın Barosunun etkinliğidir. Konuşmacı bağımsız Türk yargısında uzun yıllar hizmet etmiş, devlet tecrübesi olan Yargıtay onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, konu "Devlet ve Demokrasi" idi. Davete icabet etme, konferans verme,topluma ve denetime açık bir salonda konferans dinleme ne zamandan beri suç oldu anlayamadık.Yoksa demokrasiyi Sayın Atay sadece kendilerini övmek, eleştirmemek ve yanlışlarını söylememek gibi mi algılıyor?” dedi.

MHP VE ÜLKÜCÜLERİN SAFI BELLİDİR

Demokrasinin azda kalanların hak ve hukukunun teminat altına alındığı çoğunluğun yönetimi olduğunu savunan Muti, “Demokrasi yolu sadece sandıktan geçen onay rejimi değildir. AK Parti il başkanı artık herkesin safının belli olduğunu ve MHP"nin de safını açıkça belli ettiğini belirtmiş. Sayın Atay yanlış biliyor. MHP safını yeni belirlemedi. MHP, 40 yıllık geçmişi olan Türk siyasi hayatında siyasi bedeller, istikbal ve can bedeli ödemiş bir partidir. Bizim safımız 40 yıldır Türk Milletinden yana,devletimizin üniter yapısında yana, ülkemizin milli ve manevi değerlerinden yana,hukukun üstünlüğünde Atatürk Milliyetçiliğinden yana olagelmiştir” diye konuştu.

AKP GİBİ CUMHURİYETLE HESAPLAŞMADIK

Muti sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yalanla siyaset yapmadık.Biz milletimizin manevi değerlerini küçümsemedik.Milli değerlerini aşağılamadık.AKP gibi önce söyleyip sonra inkar eden olmadık.Teröristi sınırda törenle karşılayıp onlarla mücadele edeni hapse attırmadık. Hukukun tarafsızlığına,üstünlüğüne gölge düşürmedik.Devletimizin kurumlarını birbirlerine, kurumları kendi içlerinde kavgaya tutuşturmadık.Tek başına iktidar olup sürekli şikayet eden olmadık.Cumhuriyetle hesaplaşmadık."

ÜLKÜCÜLERE HEDEF GÖSTERMEK ATAY'IN HADDİ DEĞİLDİR

AKP il başkanı Sadık Atay'ı gaflet içinde olmakla suçlayan Muti, "8 yıllık iktidarları süresince MHP ve ona inanan, memurunu sürgün eden,işçisini işinden eden kendileri değilmiş gibi,ülkücülere akıl verme gafletine düşmüştür.Sayın Atayın MHP lilere akıl verme yetkisi yoktur.Siyasi geçmişi boyunca her türlü bedeli ödemiş olan ülkücülere hedef göstermekte haddi değildir" dedi.

DİLİNE HAKİM OLAMAYAN ACEMİ SİYASETCİLER

Muti, "Bir taraftan ülkenin birliğine, bütünlüğüne,hukukun üstünlüğüne ve tarafsızlığına, görevi canı pahasına ülkesini koruma olan ve bu uğurda binlerce şehit veren TSK nın saygınlığına, Cumhuriyetin temel ilkelerine,milli ve manevi değerlerimize karşı politikalar yapacaksın; diğer taraftan bu politikalara karşı duran ülkücülere akıl vereceksin.Herkes haddini bilsin.Siyasette haddini bilmeyenlerin beynine, diline hakim olamayan siyaset acemilerinin akıbetini AKP Aydın teşkilatı kısa bir süre önce görmüştür.Seçim zamanı geldiğinde de bütün Türkiye görecektir" ifadesini kullandı.

AKP ÜLKEYİ KAOS ORTAMINA SÜRÜKLEDİ

AKP'yi, ülkeyi kaos ortamına sürüklemekle suçlayan Muti, "milletimizi açlığa,işsizliğe,teröre teslim eden köylüyü azarlayan,çiftçiyi horlayan,memura eziyet eden,halkı fakirleştiren Akp den hesap sorma vakti yaklaşmaktadır.İçine düştükleri saldırganlık,yalanla siyaset,korku ve tehdit salma artık foyalarının meydana çıktığını kendilerinin de görmeleri sonucudur.Ne yaparlarsa yapsınlar sonuç değişmeyecektir.Yüce Türk Milleti gereğini yapacaktır" dedi.