Didim’de Kasım ayı sonunda Valilik onayıyla başlayan, Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde sürdürülen Mutfak kursu yapılan final değerlendirmesiyle sona erdi. ‘Sıcak ve Soğuk Mutfak’ kursuna katılan kursiyerler yaptıkları yemeklerle jürinin karşısına çıkarken, jüri üyeleri yapılan yemeklerin tadına bakarak kursiyerlere not verdi.
Turizm Meslek Lisesi salonunda yapılan değerlendirmede kursiyerler 4 kişilik jürinin karşısına çıktı. Sıcak ve Soğuk Mutfak kursuna katılan kursiyerler kendi yaptıkları yemeklerle jürinin karşısına tek tek çıkarken, okul öğretmenlerinden oluşan Jüri üyeleri yapılan yemeklerin tadına bakarak kursiyerler not verdi. Kurslarla ilgili bilgiler veren Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Erkin Özden, Kursun Kasım ayı sonunda başladığını, 180 saatlik eğitimin ardından kursiyerlerin bitirme sınavı olarak tabii edilen final değerlendirmesine katıldıklarını belirterek “Bu gün kursiyerler kendi yaptıkları yemekleri sundular. 4 kişilik jüri 4 ayrı kategoride bunu değerlendirecekler. Kursu başarıyla tamamlayanlar belge almaya hak kazanacak.”dedi.
Kursun geçen yılda yapıldığını belirten Özden kursiyer sayısının 12’ye ulaşmasından sonra kursun açıldığını ve Turizm Meslek Lisesi öncülüğünde kursun açıldığını söyledi. Valilik onayıyla açılan kursta kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmadığını da dile getiren Özden “Otellerden gelen talepler doğrultusunda imzalanacak bir protokol kapsamında işletmelere kurslarda verebiliriz.”dedi.
Soğuk Mutfak kursu öğreticisi Cengiz Karataş ile Sıcak Mutfak Kursu öğreticisi Fatma Akdeniz Koç da değerlendirme esnasında jüri de yer alırken kursun içeriğiyle ilgili bilgiler veren Soğuk Mutfak kursu öğreticisi Cengiz Karataş “Sıcak Mutfak kursuna 13, soğuk mutfak kursuna 14 kursiyer katıldı. Her iki kursa katılanlarda mevcut; Kurslarımız hafta için 2 gün ve ortalama 5 saat olarak verildi. Kursiyerlerin alacağı MEB onaylı bu belgelerle 3308 sayılı yasaya göre kendi işyerlerini açmaya da hak kazanıyor. Bu anlamda kursa kendilerini vasıflandırma amacıyla katılan kursiyerlerimizde mevcut; önümüzdeki yılda başvurular olduğu takdirde kurs açabiliriz.”diye konuştu.
Jürinin karşısına çıkan kursiyerlerin heyecanlı olduğu görülürken, jüri ise kendilerin sunulan yemekleri tek teke tadarak not verirken jüri değerlendirmesinin ardından kursiyerler hatıra fotoğrafı çektirdiler.