Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, Söke-Kuşadası yolunda ikinci defa asfalt yapılmasının devlete getirdiği ek maliyetle ilgili yetkililerden sağlıklı bilgi alamadıklarını bildirdi. 
     MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ali Oktay, Orhan Ateş ve Aydın milletvekili adayı Gülnur Doyuran Er ile düzenlediği basın toplantısında, Kuşadası-Söke yolunun ikinci defa asfalt kaplama yapılmasının nedenini merak ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: 
     ''2010 yılında Söke-Kuşadası yolu duble yol haline getirilirken, ihaleyi alan firma işi bitirdi. Gayet güzel de olmuştu. 2?3 ay yolu kullandık. Şimdi sıcak asfaltı başka bir firma yapıyor. Bilindiği gibi Söke-Ortaklar yolunda da genişletme çalışmaları yapılmış ve doğrudan sıcak asfalt kaplama yapılmıştı. Kuşadası-Söke yolunda önce sahi asfalt kaplama yapılmıştı. 3?5 ay sonra bu asfalt kazınarak yerine sıcak asfalt yapılmasına anlam veremiyoruz.'' 
     Aydın'da karayolları şefi ile yaptığı görüşmeden tatmin edici bir cevap alamadığını ifade eden Mutafoğlu, karayolları şefi, Kuşadası-Söke yolu sahi asfalt kaplama işini yapan firma yetkililerinin ve sıcak asfaltı yapan firma yetkililerinin farklı şeyler söylediklerini ileri sürdü.