Rize’de cep telefonu tamiri yüzünden tartıştığı müşterisine ‘Vermiyorum lan’ diyen iş yeri sahibi Maksut Terzi, Rize Sulh Ceza Mahkemesi’nce ‘alenen hakaret’ suçundan 1.750 TL para cezasına çaptırıldı. Ceza ertelendi.

Olay 2010 yılı Temmuz ayında meydana geldi. 17 yaşındaki M.B., arızalı cep telefonunu tamir için Maksut Terzi’ye ait işyerine götürdü. M.B., belirtilen tamir süresinde telefonunu geri alamayınca iş yeri sahibi Terzi ile tartıştı. İddiaya göre ‘Vermiyorum lan, çık dışarı’ diyen Terzi ile ‘Bekle geleceğiz, seninle görüşeceğiz’ diyen M.B. arasında tartışma büyüdü ve olay polise yansıdı. Taraflar birbirinden şikâyetçi oldu.

Başlatılan soruşturmanın ardından Maksut Terzi hakkında, ‘hakaret ve kasten yaralama’, M.B., hakkında da ‘tehdit’ suçundan dava açıldı. Rize Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ’kasten yaralama’ suçundan beraat eden Maksut Terzi, müşterisine ‘Lan’ dediği ve alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 1.750 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün geriye bırakılmasını ve Terzi’nin 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasını kararlaştırdı. M.B.’ye de ‘tehdit’ suçundan 340 TL para cezası veren ve bu kararda da hükmün geriye bırakılmasını kararlaştıran mahkeme, sanığın 3 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına hükmetti. (dha)