Nazilli Şoförler Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda Telek Elektrik Federasyonu Genel Başkanı Abdullah Kaya divan başkanlığını yaparken Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Coşkun Okay, Nazilli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Nazilli Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Güntay, Söke Elektrikçiler Odası Başkanı Yalçın Pektaşoğlu ve Birlik Su Müdür Yardımcısı Yasemin Eren"de divan üyeliklerini yaptı.
Kongrede başkanlık için yarışan adaylardan olan ve 3 yıldır başkanlığını yürüten Ali Çakır 75 oy alırken, Derya Çevik 66 oy ve Esat Görmez de 25 oy aldı. Kongrede ilk kez aday olan Mustafa Önceler ise 85 oy alarak odanın yeni başkanı oldu.
Sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Mustafa Önceler, mesleklerinin kaçak çalışanlar yüzünden zor şartlarda sürdürüldüğünü ifade ederek “Yıllardır sorunlarımız hep büyüyor. Çözüm üreten veya çözüm üretme çabası gösteren bir yönetim bulamadık. Sorunlarımızı her seçim dönemi dile getiriyorlar, fakat seçim sonrası ne hikmetse bu sorunlar sanki yokmuş gibi davranılıyor. Herkesin birer veya birden fazla projesi vardır. Olması da gerekiyor. Ama seçim bittiğinde bu sorunlar yokmuş gibi davranılmasın, sorunların çözümü yapılsın istiyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım bu sorunlardan yıllardır sizler gibi mağdur olduk. Başkan Adayı arkadaşlarımdan tepki çekecek sözler gelmemesi beni mutlu ediyor. Fakat üzüldüğüm tek nokta adayların öncelikli icraatları olan Kaçak çakılaşanlara karşı önlem alacağız açıklamaları bana samimi gelmedi. Çünkü şimdiye kadar oda başkanlığı yapan arkadaşlarımız bu sorunu daha önce neden çözmedi. Biz vaatte bulunamaya gelmiyoruz, sorunlara çözüm bulmak amacıyla geliyoruz. Sorunların çözülmediği her platformda Değişim Şarttır. Odamızın sorunlarını çözmek için, değişim parolası ile yola çıktık” dedi.
Mustafa Önceler başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Muzaffer İz, Ethem Saim Aysan, Yılmaz Dülger, Mustafa Keskin, Tamer Işıldak ve Mehmet Kutlu. Denetim kurulu ise Ethem Özdemir, Mehmet Kaynak ve Olcay Sarıhan. -iha