MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Andımız ve Gençliğe Hitabe” üzerine yapılan tartışmaları eleştirerek, “Eğer süreç böyle giderse, önümüzdeki dönemlerde başkent Ankara’nın durumu tartışmaya açılabilecek ve Mustafa Kemal’in de darbeci yaftası yiyerek verdiği milli mücadele sorguya çekilebilecektir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, “AKP Hükümeti’nin Tehlikeli Politikaları ve Başbakan Erdoğan’ın Hezeyanları” başlıklı yazılı açıklamada son günlerde yapılan tartışmaları değerlendirdi. AKP hükümetinin "freni patlamış, pusulası çatlamış ve dümeni kırılmış bir görüntüyle, geri dönüşü çok zor olacak karanlık ve kayalık mecralara doğru hızla savrulduğunu" ileri süren Bahçeli, “Kabuk bağlamış yaraları kanatan, hukuku yağma eden ve despotik özlemlerini tatmin için her yolu deneyen AKP’nin, Türk milleti ve devleti için yegâne tehdit haline geldiği gelişmelerle netlik kazanmıştır” dedi. Dünün olaylarıyla yarını örtmeye çalışan ve dikkatleri dağıtmaya çabalayan hükümetin, içine girmediği kepazelik, eğmediği ve bükmediği milli konunun kalmadığını ileri süren Bahçeli, “Bütün gelişmeler göstermiştir ki, Hürriyet ve İtilaf’ın bugünkü temsilcisi, yabancı muhiplerin korunağı, acziyetin, teslimiyetin ve namertliğin elebaşısı Adalet ve Kalkınma Partisi"dir dedi.

-“FIRSATI GANİMET GÖREN KALLEŞLİK”-

MHP’nin Diyarbakır’daki kazılardan rahatsız olduğuyla ilgili yorumları “izansızca ve hayâsızca çamur atma” olarak nitelendiren Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi gayri hukuki ve faili meçhul hiçbir eylemin gizli kapaklı kalmasına rıza ve onay vermeyecektir. Bilakis şaibelere terk edilmiş her meselenin aydınlatılmasını ve tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasını istemektedir. Ancak, toprağın altından çıkanların ne olduğuyla ilgili kesin ve hukuki hüküm verilmeden, fırsatı ganimet gören bir kalleşlikle, Türk milletinin kardeşlik duygularına kazma sallayanlara iyi gözle bakılamayacağı da açıktır” dedi.

-“BAŞKENT ANKARA’NIN DURUMU DA TARTIŞMAYA AÇILACAK”-

"Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Andımız" tartışmalarını da değerlendiren Bahçeli, Atatürk’ü hedef aldığını öne sürdüğü bu tartışmaları "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu öğelerini dinamitlemek için adice faaliyet" olarak nitelendirdi.

Büyük Türk milletinin; AKP’nin cellât, küresel çevrelerin yargıç; PKK’nın, hainlerin, peşmergenin ve nesebi gayri sahihlerin müşahit; yalancıların, gafillerin ve canilerin şahit olduğu “Tarihi Şark Meselesi Mahkemesi’nde ölümle yargılandığını" savunan Bahçeli, “Eğer süreç böyle giderse, önümüzdeki dönemlerde başkent Ankara’nın durumu tartışmaya açılabilecek ve Mustafa Kemal’in de darbeci yaftası yiyerek verdiği milli mücadele sorguya çekilebilecektir. Zira var olan ölçü ve ayarlar tümüyle bozulmuş, Haçlı emellerinin cellâtlığına soyunan AKP’nin nerede duracağı ve daha neleri gasp edeceği belirsiz hale gelmiştir” dedi.

AKP’nin bu niyetlerine ulaşamayacağını ifade eden Bahçeli, iktidar sözcüleri ve sahipleri ne yaparlarsa yapsınlar 29 Ekim 1923 kararlılığını ve inancını alt edemeyeceklerini MHP’nin varlık gayesinin de buna yönelik olduğunu söyledi.