Hamza Hamzaoğlu’ndan boşalan teknik direktörlük koltuğu için arayışlarını bir süredir sürdüren Galatasaray yönetimi, tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli ile 23 Kasım Perşembe günü el sıkışmıştı. Denizli ile 1.5 yıllığına anlaşma sağlanırken, tecrübeli çalıştırıcı resmi sözleşmeye de imza attı. Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Resmi sözleşmeyi imzalayan Denizli, her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi. 

HAMZA HAMZAOĞLU'NA ŞOK SUÇLAMA! 

Dursun Özbek: Bugün 26 Kasım 2015, Galatasaray için yeni bir sayfa açıyoruz. Atletico Madrid maçından dolayı herkes çok kırgın, üzgün, kızgın. Dünkü maç, sadece o güne ait bir olay değil, geçmişten gelen sorunların doğurduğu bir olaydır. Galatasaray başkanı olarak, bir yanlış varsa hesabını vermek için de hazırım.

MEDYADA GÖRÜNMEK İÇİN GÖREV ALMADIK

Bundan önceki dönemde de Galatasaray'da göreve çağrıldığımız zaman görevi kabul ettik. Geçmişte dönemde yapılan faaliyetler çerçevesinde de bu dönemde aday oldum, başkan oldum, genel kurulumuza da teşekkür ediyorum. Biz, Galatasaray göreve çağırdığı zaman göreve geliriz. Amacımız, Galatasaray'ın gününü kurtarmak değil, geleceğine konan ipoteği ortadan kaldırmak. Hiçbir zaman medyada görünmek için görev almadık.

"DENİZLİ, BENİ DUYGULANDIRDI"

Galatasaray hiçbir zaman pes etmez, herkesin umudunun bittiği yerde eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkar. Bu Galatasaray'ın 110 yıllık tarihinde biriktirdiği etik kuralların başında gelir. Bunun en canlı örneği de şu anda yanımda oturan Mustafa Denizli'dir. 1988'i hatırlayın ve oynadığımız bir maç vardı, deplasmanda 3 yedik ancak Denizli hocamanın söyledikleri ortada, bu Galatasaray'ın bir örneğidir. Hocam Mustafa Denizli, kendisini ispatlamış bir kişiliktir. Sevgili hocama, yuvasına hoş geldin diyorum, burada açmış olduğu parantezi, yeniden burada kapatma konusundaki arzusu beni duygulandırmıştır. 

MUSTAFA DENİZLİ'DEN HAMZAOĞLU'NA MESAJ

Galatasaray'a büyük başarılar kazandıran meslektaşlarımı kalpten anıyorum selamlarımı iletiyorum. Onların yaptıklarını bir adım daha öteye taşırsak daha da mutlu olacağız. Bugünden itibaren geçmişle ilgili hiçbir şeyi konuşmayacağız. 

DENİZLİ: "FUTBOLCULARLA İLGİLİ ÖNYARGIM YOK"

Ben buraya gelirken, camianın zaten ne olduğunu biliyorum. Camia benim için bir başlangıç değil, takım benim için yeni. Kendilerine çok inandığım bir grup ile birlikte olacağız, herhangi bir olumlu/olumsuz bir ön yargım yoktur, tüm futbolcularım için bu geçerli. Yarın yeni bir başlangıçtır, şimdiye kadar yaptığım değerlendirmeler pencerenin diğer tarafıdır, şu anda hepsiyle daha yakından çalışacağız. Kimseyle ilgili bir ön yargım yok. Futbolcularım da bunu görecek ancak bir takım şeylerin burada değiştiğini de görecektir.

DENİZLİ: "ALLAH, TAKIMIMIZIN YARDIMCISI OLSUN"

Bugün benim için de takımım için de yeni bir başlangıç. Bu tablo beni umutsuzluğa sürüklemez, bu tablo değişecek. Önce buradaki ortamı, çalışma şartlarımızı ve dolayısıyla benim şartlarımı herkesle paylaşacağım, bu 1-2 günlük iş değil. Yeni bir yol haritası çizeceğiz, bazı şeyleri konuşmadan da anlatabilirsiniz. Allah camiamızın, takımımızın, yönetimimizin yanında olsun.