Seçime aday olup olmama konusunda çok tereddüt yaşadığını ifade eden Mustafa Aydın, İlksan seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bir şeyler ters gidiyordu. Tepede antidemokratik kötü bir yönetim, tabanda ilgisizlik ve aymazlık vardı. Sanki akıl tutulması yaşanıyordu. Tartışmalar sığ, sosyal gerçeklikten uzaktı. İlksan’ın antidemokratik yapısı, II. Dünya Savaşı sonrası, Doğu Bloğu ülkelerde görülen, bu gün işlevini kaybetmiş, ticari faaliyetler her nedense sorgulanmıyordu. Sandığın kuruluş amacı, sandığın bu amacı yerine getirip getirmediği, dayanışma adı altında yapılanlar tartışılmıyordu. Deyim yerinde ise kör dövüş, adeta sanal demokrasi oyunu oynanıyordu.”
“KIRMIZIÇİZGİMİ VE İLKELERİMİ ONAYLADILAR”
İlçemizde de durum farklı değildi diyen Aydın; “İlçeden yalnız bir aday çıkmıştı. Önce 2. Adayı çıkarmak için uğraş verdim. Sonuç alamayınca, dilekçemi son dakikada, (2. Aday olmadığında) işleme konulması için memura bıraktım. Cuma günleri düzenli olarak yapılan konferansa katılmak için Aydın’a gittim. Böylelikle adaylık serüvenim başladı. Ben farklı olmalıydım. Hakaret etmeden, iftira atmadan kişi ve kurumların manevi şahsiyetine zarar vermeden, en etkili muhalefeti yapmalıydım. Bu amaçla İlksan’ın internet sitesine girerek, ana statüyü, ilgili yönetmelikleri, yönetim kurulu faaliyet raporlarını ayrıntılı inceledim. İnceleme sonucunda üyelere 6 sayfalık bir mektup yazdım ve tüm üyelere ulaştırdım. Mektuptaki ilkeler benim doğrularımdı. Ortak akılca onaylanmadığı sürece bir anlam ifade etmediği inancındayım. Üyeler yüzde 61 oy vererek kırmızıçizgimi ve ilkelerimi onayladı. Oy vermeyenler bizzat arayarak, ilkelerin doğru olduğunu, ilkeleri onayladıklarını ancak sendikalarına olan bağlılık ve aidiyet duygusu nedeniyle oy vermediklerini ifade ettiler. Oy vermeyen arkadaşların durumlarını anlıyor, tercihlerine saygı duyuyorum.”
“HAREKET YENİPAZAR’DA DOĞDU”
Seçim sürecinde, eğitimci arkadaşlarının seçim hareketlerine ‘Yeni Oluşum’ ismini verdiklerini belirten Aydın; “Bu isim benim çok hoşuma gitti. Çünkü hareket Yenipazar”da doğmuştu. Yenipazar Yörük Ali Efe’nin memleketiydi. Yörük Ali Efe Karargâhını Yenipazar”da kurmuş, önce Yenipazar ve çevresini sonra Aydın’ı kurtarmak için mücadele vermiş, Milli Kuvvetlere katılarak, ülkenin kurtulmasında en büyük paya sahip olmuştu.”
“YENİ OLUŞUM NEDİR?”
Yeni oluşum, sessiz yığınların ortak iradesidir ve 277 bin 864 üyenin ortak paydasıdır diyen Aydın; “Yeni oluşum önceden tasarlanmış, kurgulanmış bir hareket değildir. Seçim sürecinde doğmuştur. Bu yönüyle İlksan Üyelerinin Kuva-i Milliyesidir. Yeni oluşum, sendikal bir hareket değildir. Haksızlığa, hukuksuzluğa, talana, yalana karşı başkaldırıdır. Hukuk içinde mücadeleyi benimseyen direniş hareketidir. Öğretmenler yeterince bölünmüştür. Bu nedenle sendikalaşmayı düşünmemektedir. Faaliyetleri İlksan temsilcilik seçimiyle sınırlıdır. İlksan’ın ana statüsü demokratikleştiğinde, Yönetim Kurulu Faaliyetleri üye lehine dönüştüğünde kendiliğinden sona erecektir. Yeni oluşum, stratejisini, Yüce Atatürk’ün Nutuk kitabından faydalanarak belirlemektedir. Yeni oluşum, bölücü değil birleştiricidir. Hakların parçalanarak değil birleşerek elde edileceğine inanır. Hiçbir sendika ile organik bağlantısı yoktur. Yeni oluşumun kurumsal yapısı yoktur, sosyal projedir. Güçlü yönü İlksan üyelerinin birikimlerinin her gün kötü yönetim sonucu erimesidir. Zayıf yönü, öğretmenlerin ciddi anlamda parçalanmış oluşu, parçalanmanın sendika adıyla kurumsallaşmasıdır. Yeni Oluşumun yeri İlksan üyesinin kalbidir, beynidir. Dolayısıyla üyelerin yaşadığı 814 bin 578 kilometrekarelik Türkiye topraklarıdır.”
“GÜN SUSMA ZAMANI DEĞİL”
İlksan üyesi ve İlksan temsilcisi arkadaşlarına seslenen Aydın; “İlkelere inanıyor ve değişimden yanaysan Yeni Oluşum sensin, kendine sahip çık. Talana, yalana dur de. Antidemokratik yapının değişmesi için başkaldır. Gün susma zamanı değil, haykırma zamanıdır. Ya demokratik yapı ya da tasfiye, ya üye lehine faaliyet ya da tasfiye” şeklinde konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg