Şişli'de Tohum Otizm Vakfı tarafından otizmli çocuklara okul eğitimi vermek amacıyla kurulan Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu'nun açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Tohum Otizm Vakfı'nın otizm eğitiminde knowhow aldığı dünyanın önde gelen kuruluşlarından ABD'deki Princeton Child Development Institute'un kurucuları Prof. Dr. Lynn E. McClannahan ve Prof. Dr. Patricia J. Krantz ile çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Çelik, açılışta bir konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eğitim alanında yaptığı çalışmalardan övgü ile bahseden Çelik, "Şişli'deki tüm eski okul binalarını neredeyse yeniledi. Eğitim alanında çok güzel faaliyetler yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Mustafacım sen doğru adamsın ama yanlış yerdesin. Zaten tahammül de edemediler uzaklaştırdılar onu. Onun için Mustafa kardeşimin de bizim gönlümüzde yeri var. Belediye Başkanı olarak çok başarılı. Başarılarıyla biz de övünüyoruz. Burada parti, purti, pırtıyı bir yere bırakıyoruz. Sarıgül işini gerçekten iyi yapıyor. Yapılanları biri görür biri görmez. Anadan doğma köre demişler, 'Şimdi gecedir' demiş ki, 'Ne zaman gündüz oldu ki?' Bazı adamlar doğrudan kördürler bunların kalp gözü görmez. Onların görmemesinden dolayı üzülmemek lazım. Mustafa Sarıgül'ün de üzülmemesi lazım." dedi.

Konuşmanın ardından Hüseyin Çelik ile Mustafa Sarıgül yan yana gelerek fotoğraf çektirdikten sonra, Bakan Çelik, Mustafa Sarıgül, Güler Sabancı, Tohum Otizm Başkanı Mine Narin, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer birlikte fotoğraf çektirdi.

Sarıgül: Sayın Baykal'ın gözleri hakikaten görmüyor

Bakan Çelik'i törenden uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül ise, "Bakan Çelik'in dediği gibi Sayın Baykal'ın gözleri hakikaten görmüyor. Gözleri görmüş olsa Şişli'ye gelir de yapmış olduğumuz okullara bakar. Milli Eğitim Bakanı farklı bir siyasi partiye sahip ama bizim yaptığımız okulları gezip görüyor. Okullardan dolayı teşekkür ediyorum. Peki Baykal ne yapıyor? Çömezlerini gönderip, 'Şişli'yi nasıl kazanırım?' diye. Bir kez daha söylüyorum: Buraya sakın çömezlerini gönderme. Gücün yetiyorsa, Allah'ını seviyorsan sen gel" dedi.

Ak Partiyle yakınlaşma sorusuna kızdı

Bir gazetecinin, "AK Parti ile yakınlaşmanız hangi boyutta?" şeklindeki sorusuna sinirlenen Sarıgül, "Ben böyle bir soruyu sorulmamış ve hakaret olarak görüyorum. Ben medeni bir insanım. Devletin bakanını her zaman karşılarım. Benim siyasi çizgim bellidir. Siyasi çizgim ve doğrularımdan hiçbir zaman taviz vermem. Ben delikanlı adamım, mert adamım. Sayın bakanın sözlerini sevgiyle karşılarım. Benim görevim, AK Parti'ye bugüne kadar oy vermiş insanlara teşekkür eder, inşallah ileride de AK Parti'ye oy vermiş insanların oyunu da benim alabilmemdir. Ben bunu sağlıyorum. Şişli'de ben nasıl yüzde 70 oy alıyorum. Genel seçimde benim bulunduğum parti yüzde 16-18 oy alırken, ben yüzde 73 oy alıyorum. Bunda da her siyasi partiye oy vermiş insanlarımızın sevgisi var. İnşaallah, bu sevgiye layık oluyorumdur" şeklinde yanıt verdi.