Soruların çoğuna "Bilmiyorum, tanımıyorum, hatırlamıyorum" şeklinde cevap veren Murdoch "bugün hayatımın en aciz günü" dedi.
 
Çarpıcı manşetler bulma uğruna kişilerin telefonlarını dinlemekten, gizli bilgilerine ulaşarak şantaj yapmaya kadar bir çok kirli işe bulaşan, İngiliz-Amerikan medya imparatorluğu News Corporation'ın başındaki isim Rupert Murdoch, İngiliz parlamentosunda oluşturulan telekulak skandalı soruşturma komisyonuna ifade verdi.
 
Bir gazeteci ordusunun önünde meclis binasına gelerek parlamenterlerin sorularını cevaplayan Murdoch konuşmasına "bugün hayatımın en aciz günü" sözleriyle başladı. Murdoch, News of The world (NoW) gazetesini kapatma sebebini, "Telekulak olaylarından dolayı çok mahcup olduk. Okuyucularımızın güvenini de kaybetmiştik" sözleriyle açıkladı. Komisyonun sorduğu soruların büyük çoğunluğuna "bilmiyorum", "hatırlamıyorum" veya "tanımıyorum" şeklinde cevap veren 80 yaşındaki medya patronu, şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin yasadışı dinlemelerden haberdar olmadığını iddia etti.
 
İKİ HAFTA ÖNCE DUYDUM
 
En değer verdiği çalışanı Rebekah Brooks da aynı komisyona ifade verirken Murdoch, Brooks'un editörlüğü döneminde NoW çalışanlarının 13 yaşında öldürülen Milly Dowler'ın sesli mesajlarını gizlice dinlediği iddialarına yönelik "2 hafta önce duyduğum bu olay karşısında şok oldum, dehşete düştüm ve çok mahcup oldum" ifadelerini kullandı. News Corporation'ın Avrupa'dan sorumlu yönetim kurulu başkanı oğul James Murdoch ise, bu skandalın kendisi, babası ve tüm çalışanları için büyük bir üzüntü oluşturduğunu belirtti.
 
CANLI YAYINDA SALDIRI
 
Bu arada ifade verdiği sırada Rupert Murdoch'a saldırı girişimi yaşandı. Saldıran kişiyi Murdoch'un arkasında oturan eşi Wendi, eliyle yumruk atarak engellemeye çalıştı. Bu olay üzerine canlı yayınlanan komisyon soruşturmasına ara verilirken, duruşmadan canlı yayın kesildi. Saldırganın genç yaşlarda bir adam olduğu ve polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.
 
"MURDOCH İNTİHAR ETTİ"
 
Öte yandan Murdoch'ın sahibi olduğu Sun ve Times gazeteleri dün 'hack'lenerek "Medya devinin cesedi bulundu" başlıklı asparagas bir haber yayınladı. Haber kısa süreli de olsa karışıklığa neden oldu.
 
İstifa baskısı
 
Skandala karışan isimlerle yakın dostluğu bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron üzerindeki istifa baskıları giderek artıyor. Komisyona dün ifade veren Londra Emniyet Müdürü de önceki gün istifa etmişti.
 
'Delilleri' çöpe attı ama polis buldu
 
Rupert Murdoch'ın "gözde" çalışanı olarak bilinen, News İnternational'ın eski CEO'su Rebekah Brooks dün komisyonun sorularını cevaplarken İngiliz polisi Brooks'un evinin yakınlarındaki bir çöp konteynırında, içinde yine Brooks'a ait bilgisayar, bir çanta dolusu belge ve telefon buldu. Bulunan belgelerin içeriğine dair bilgi verilmedi. News İnternational'in CEO'su olan Brooks skandal patlak verdikten sonra istifa etmişti. Önceki gün gözaltına alınan Brooks kefaletle serbest bırakılmıştı.
 
yenişafak