Genç iş adamı Murat Yavuz, yaptığı açıklamada bundan 6 sene önce 2007 yılında şu anda kapatılmış olan bir otoparkta bulunan tüm araçların Emniyet Müdürlüğü tarafından Güzelhisar otoparkına teslim edildiğini hakkımızda yayınlanan iftira yalan ve yanlış haberlerin kaynağı olan hakkımızda iftira atılarak Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığında ifade vermemize neden resim-031.jpgolan Mehmet Aydın’a ait  35 AC 1833 plakalı 2000 model Huandai marka accent 1.3 1s tip otomobilin bize ait olmayan kapatılan otoparktan tarafımıza teslim edilen haciz tutanağında belirtilen motor aksamında eksiklikler mevcut olup radyatör, marş, şarj dinamosu, bask,disk, şanzıman yoktur ifadeleri belirtilmelerine rağmen muammen bedeli 8.000TL olan bu araç üzerindeki eksik parçalar aracın satılmasından sonra aracı alan kişi tarafından mevcut tutanaklara rağmen sanki biz almışız gibi ifade edilmesi ve tarafımıza şikayette bulunulması nedeniyle aldığımız telefon üzerine Aydın Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğüne gittik oradaki ifademizin tamamlanması üzerine Aydın Cumhuriyet Savcılığına çıkarak hakkımızdaki şikayetle ilgili ifademizi verdik.Bu aracın eksik parçaları olduğunu belirten haciz tutanağı ve Güzelhisar Vergi Dairesi Müdürlüğünün tutmuş olduğu raporları Cumhuriyet Savcılığına ibra ettik ve savcılık tarafından suçsuz görülerek serbest bırakıldık" diye konuştu.

OLAY NEYDİ?

Aydın’da otoparka emanet edilen hacizli araçların parçalarını söküp bedelini düşürerek ihaleden kendileri satın aldıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. 

Aldıkları araçları yüksek bedele satan şüpheliler, en son işlerinde ihaleyi kazanamayınca yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre; üzerinde bulunan haciz kararı nedeniyle ihaleyle satışa çıkarılan M.A’ya (46) ait aracı satın alan şahıs, oto parka aracı teslim almak için gittiğinde şartnamede özellikleri yazılı aracı bulamayınca hayrete düştü. Kendisine 4-5 küçük parçası eksik olduğu belirtilen araç yerine çok sayıda parça ve aksesuarları bulunmayan araç kendisine teslim edilmek istenen şahıs, polise gidip şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştıkları tespit edilen otopark işletmecisi N.Y. (60) ve oğlu M.Y. (30) ile ihaleyle satılan arcın sahibi M.A’yı gözaltına aldı.

Şüpheli baba ve oğlunun çeşitli nedenlerde hacizli olduğu için bağlanarak otoparka emanet edilen araçlardaki parçaları söktükleri ve bu nedenle daha sonra yapılan fiyat tespitinde araç bedellerinin düşük çıktığı iddia edildi. Düşük bedelle ihaleye çıkan araçların ihalesine giren şüphelilerin, kötü durumdaki araçları kimsenin almak istememesi nedeniyle ihaleleri kolaylıkla aldıkları öne sürüldü. Değerinden daha düşük bir fiyatla sahip oldukları araçlara daha önceden söktükleri parçaları monte eden şüphelilerin, aynı araçları daha yüksel bir rakamla piyasaya sürdükleri ileri sürüldü.

KENDİ ARACINI ALMAK İSTEYİNCE YAKALANDILAR
Hacizli araçlar üzerinden yapılan vurgunun ortaya çıkmasına neden olan son olayda da, M.A’nın haczi nedeniyle satılığa çıkarılan kendi aracını satın alabilmek için şüphelilerle işbirliği yaparak bazı parçaları söktüğü belirlendi. Fiyatını düşürdüğü aracını alabilmek için başka birisi aracılığıyla ihaleye giren M.A’nın ihaleyi kazanamaması sonucu, suçun aydınlatılması için fitil ateşlenmiş oldu.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan N.Y. ve oğlu M.Y. ile ihaleyle satılan arcın sahibi M.A. Aydın Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece serbest kaldığı bildirildi. (IHA)

SERBEST BIRAKILDILAR

Aydın’da otoparka emanet edilen hacizli araçların parçalarını söküp bedelini düşürerek ihaleden kendileri satın aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı.

İfadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

20120223ay521739_03.jpg