Kastamonu'da 11 yaşında çıraklığa başladığı iş yerinde gaz lambası yapmayı öğrenen Gümüşoğlu, yıllardır Bakırcılar Çarşısı'ndaki elektriği olmayan, 10 metrekarelik dükkanında yaptığı lambaları 8-10 liradan satışa sunuyor.

6 çocuk babası ve 52 torun sahibi Gümüşoğlu, AA muhabirine, elektrik enerjisinin tüm evlerde kullanılmaya başlamasıyla işlerinin yok denecek kadar azaldığını, kırsal kesimlerde ahırlarını aydınlatanların dışında turistlere satış yapabildiğini söyledi.

Bakırcılar Çarşısı'nda, geçmiş yıllarda her ustanın en az 5 çırağı bulunduğunu, işlerinin de yoğun olduğunu anlatan Gümüşoğlu, şunları kaydetti:

''Sağlığım el verdiği sürece iş yerimde gaz lambalarını yapmaya devam edeceğim. Şu anda kentte bu işi benden başka sürdüren kalmadı. Maliyetler de çok yükseldi. Turistler dışında yaptığım lambaları satın alan yok gibi. İnsanlar evlerinde oluşturduğu otantik köşelere süs eşyası olarak lambalardan koyuyorlar. Son dönemlerde aksesuar olarak gaz lambalarını satın alanların sayısındaki artış beni yeniden şevklendirdi.''

İş yerine elektrik bağlatmadığını vurgulayan Gümüşoğlu, bu nedenle lambaları mum ışığında yaptığını vurguladı.

İlerleyen yaşına rağmen gözlük kullanmadığını, sağlığına her zaman dikkat ettiğini belirten Gümüşoğlu, ''Her sabah tarhana çorbası içerim. Pazar günleri düzenli olarak sabahları bir yemek kaşığı kara kovan balı yerim ve bir bardak taze süt içerim. Sağlığımı buna borçluyum'' dedi.