Kaçak mültecilerin umuda yolculuğu her türlü tehlikeye rağmen devam ediyor. Kuşadası'nda 10 kişilik lastik bir bota binerek yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak isteyen 61 kişi sahil güvenlik ekipleri tarafından boğulmaktan kurtarıldı.
Kuşadası Körfezi'nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, Kadınlar Plajı açıklarında batmak üzere olan 10 kişi kapasiteli lastik bir bot içerisinde 35'i Filistin, 24'ü Afganistan, 1'i Pakistan ve 1'i Eritre uyruklu olmak üzere toplam 61 mülteciyi boğulmaktan kurtardı. Sahil güvenlik ekibi tarafından kurtarılan mülteciler sahil güvenlik botuna alınarak önce yemekleri verildi ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra ifadeleri alınan 61 kişi, Yunanistan'ın Sisam
adasına kaçmaya çalıştıklarını itiraf etti.
Pasaport Kanunu'na muhalefet suçundan Kuşadası'nda hakim karşısına çıkarılan mültecilerin sınır dışı edilmelerine karar verildi. Türkiye'ye de yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 61 kişi sınır dışı edilmek üzere Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.