''Torba Yasa'' doğrultusunda 1800 Sökeli mükellefin borcunu yapılandırmak için Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne başvurduğu bildirildi.
Kamuoyunda ''vergi affı'' olarak bilinen 6111 Sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu hakkında Söke Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısında 1 aylık süre içinde yaklaşık 1800 mükellefin Söke Vergi Dairesi'ne başvurduğu bilgisi verildi.
Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, duyuru yapmalarına rağmen katılımın az olmasına üzüldüklerini belirterek, ''Bu yasa herkesi ilgilendiriyor. Beni ilgilendirmiyor diyen olmaz. Daha fazla katılım beklerdik. Torba Yasa'da yok yok. Kamu alacaklarının büyük bir bölümü yapılandırılıyor. Ancak sık sık yapılan yapılandırılmalar nedeniyle alışkanlık haline getirilmesini istemiyoruz. Çünkü vergisini zamanında ödeyenler de bu eğilimlere yönelir. Bu, başta Gelir İdaresi Başkanlığı olmak üzere pek çok kamu kurumunu güç durumda bırakabilir. Vatandaşlarımız bu yapılandırmadan yararlansınlar'' dedi.
Daha sonra Aydın Vergi Dairesi'nden Grup Müdürü Mehmet Taşkın ve Vergi Denetmeni Yaşar Yıldırım torba yasadaki vergi kolaylıklarını mükelleflere anlattılar.