ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, geçtiğimiz yıl Nazilli'ye nakledilen spor okulunun kente döneceğini söyledi

Aydın ve Nazilli'nin uzun süre paylaşamadığı, iki kent arasında krize yol açan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO), yeniden Aydın'a alınacağı açıklandı. ADÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Okul, kamuoyu baskısıyla Nazilli'ye gitti. Aynı baskıyla geri gelecek. Sanat, spor branşlarının bulunduğu bölümler, kentlerin vitrinidir ve merkezde kalmalarında yarar var" dedi.

KAMUOYU BASKISI
Prof. Dr. Birincioğlu, "Örneğin BESYO'dan 500 öğrenciyi Aydın'a getireceksek, Nazilli'ye de BESYO'nun alternatifi olarak 750 öğrencili bir bölüm ya da bölümler açacağız. Kimsenin kalbini kırmadan BESYO'yu Aydın'a çekmemizde yarar var. Sanat ve spor gibi faaliyetler üniversitelerin vitrinidir. Bu branşları barındıran bölümler merkezde olmalı. Gidişleri kamuoyu baskısıyla oluştu. Gelişleri de kamuoyu baskısıyla olacak" diye konuştu. Aydın'da kapalı yüzme havuzu, spor salonu ve tesisleri bulunmasına rağmen BESYO'nun Nazilli'ye taşınmasının makul olmadığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Birincioğlu, "BESYO, muhtemelen idare üzerinde talepler olduğu için taşınmıştır. Ancak bu okulumuz Aydın için olmazsa olmaz. Nazilli'nin üniversite yapılanmasını sürdürmek için desteklenmesi lazım. Sümer İktisat Fakültesi'ni büyüteceğiz" diye konuştu.
BESYO, İncirliova'da faaliyet gösterirken, 1.5 yıl önce, Aydın merkeze alınmış, kısa süre sonra da Nazilli'ye taşınmasına karar verilmişti. Aydın Belediyesi ve Ticaret Odası, BESYO'nun Aydın'da kalması için devreye girmiş ancak dönemin rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, kararından vazgeçmemişti.