"Bu tür tepkiler karşısında asla susmayız ve yılmayız" diyen Müjde Ar "Çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar, taciz, şiddet gibi her türlü kötü muamele karşısında durmaya, tepkimizi göstermeye, konuşmaya devam edeceğiz. İftiralar ve hakaretler, tehditler bizi engelleyemez. Kimseden korkumuz yok, susmayacağız" dedi.

NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" programında Müjde Ar, Pınar Kür, Çiğdem Anad ve Aysun Kayacı aylardır toplumsal vicdanda derin yaralar açan ve toplumun bütün kesimlerinden büyük tepki gören 14 yaşında bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kalmasına karşın suçlanan kişinin serbest bırakılması ile ilgili görüşlerini dile getirmişlerdi.

Programın hemen ardından olay karşısında bugüne kadar suskunluğunu koruyan ve tepki göstermeyen Vakit Gazetesi'nin bir yazarının programı yapan Müjde Ar ve arkadaşlarını hedef alan iftira ve ağır hakaretlerde bulunan bir yazısı yayınlandı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Müjde Ar "NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" adlı programda toplumu derinden yaralayan 14 yaşındaki çocuğun cinsel istismar maruz kalmasını, ardından da bu olayla suçlanan kişinin tartışılan bir raporla serbest bırakılması konusundaki bizim ve toplumun çok haklı tepkisini dile getirdik. Ancak program sonrasında, toplum vicdanında büyük infial yaratan bu olay karşısında suskun kalan Vakit Gazetesi'nin bir "yazar"ı köşesinde bize ağır hakaretler ve iftiralar içeren bir yazısı yayınlandı. Uğradığımız bu ağır hakaret ve iftiralar karşısında hakkımızı yargı yoluyla arayacağız. Vakit Gazetesi ve yazarı hukuk karşısında bunun hesabını verecekler" dedi.

Vakit Gazetesi ve yazarının bu ağır iftiraları ve hakaretleri karşısında asla sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Müjde Ar, "Bu tür iftira ve hakaret içeren saldırılar karşısında asla suskun kalmayacağız. Bizi korkutamazlar ve yıldıramazlar. Özellikle de toplum vicdanını çok yaralayan çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismar ve tecavüz vakalarına karşı çıkmaktan ve toplumun tepkisini dile getirmekten bizi asla alıkoyamazlar. Bu olaya tepkisiz kalanların kadınlara bakışı saldırganlık üzerine kurulu. Vakit Gazetesi önünde malum olayı protesto eden kadınlar da saldırıya uğradı. Bu rezaletler karşısında tavrımızı koruyacağız ve sürdüreceğiz. Haklı tepkimizi göstermeye devam edeceğiz, kimseden korkumuz yok mümkün değil" dedi.
VATAN