Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, ideale yakın bir kadro sahaya sürdü. Maça hızlı başlayan Milliler, 15. dakikada Tuncay ile öne geçti, 88. dakikada Semih ile noktayı koydu. Rakibine oyununu kabul ettiren ve 90 dakika üstün bir performans sergileyen ay-yıldızlıların futbolu umut verdi.


Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, Finlandiya ile yaptığı özel maçı 2-0 kazandı. Karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Milliler, 15. dakikada, Sabri'nin ceza alanının sağından yaptığı ortaya geriden gelerek ayak koyan Tuncay'ın golüyle öne geçti: 1-0. 20. dakikada kornerden gelen topu Tuncay eliyle ağlara gönderdi, hakem golü iptal ederek Tuncay'a sarı kart gösterdi. 41. dakikada, Alexei Eremenko'nun vuruşunu Volkan son anda çeldi.

SON SÖZ SEMİH'TEN

Etkili futbolunu ikinci yarıda da sürdüren ay-yıldızlı takımımız rakibine ciddi pozisyon şansı vermedi. 50. dakikada Nihat'ın sert şutunu kaleci son anda çeldi. Bu dakikadan sonra Finlandiya kalemizde etkili olmaya başladı. Kolkka ile pozisyonlara giren Finlandiya aradığı golü bulamadı. 60. dakikada Forssell'in sert şutu direğin dibinden auta gitti. 88. dakikada organize gelişen atakta Kazım'ın sağdan ortasına ceza sahası içinde dokunan Semih farkı ikiye çıkardı: 2-0. Milli takımın Finlandiya karşısında ortaya koyduğu futbol şampiyona öncesi umut verdi.


Gurbetçiler yine yalnız bırakmadı

Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Takım'ı, Finlandiya ile oynanan özel karşılaşmada Türk futbolseverler yalnız bırakmadı. 31 bin 500 kapasiteli MSV Arena Stadı'na gelen yaklaşık 8 bin futbolsever, yaptıkları “Burası Türkiye buradan çıkış yok” tezahüratıyla milli takıma destek verdi. Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, yönetim kurulu üyesi Serdar Güzelaydın ile Rusya'nın Zenit takımını çalıştıran Dirk Advocat maçı protokol tribününden izledi.


Terim: Artık uçak pistten ayrıldı

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, düşündükleri takıma yaklaştıklarını söyledi. Finlandiya'nın kolay bir rakip olmadığına değinen Terim, “Uçak pistten ayrıldı. Artık uçuşa geçiyoruz. Hazırlık maçlarında istediğimizi aldık. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Kalan zaman zarfında üstüne koyarak tam hazır hale geleceğiz” diye konuştu.


Sochauxlu Mevlüt göz doldurdu

Fransa'nın Sochaux takımında forma giyen ve sergilediği başarılı performansla teknik direktör Fatih Terim tarafından milli takıma çağırılan Mevlüt Finlandiya karşısında oynadığı futbolla göz doldurdu. İkili mücadelelerde rakiplerini eksiltme becerisiyle dikkat çeken gurbetçi futbolcunun heyecanı gözlerden kaçmadı. 18 gün sonra sahalara dönen Servet Çetin ise mücadelesiyle alkış aldı. Milli takımla sadece tek bir antrenmana çıkan tecrübeli futbolcu kondisyon ve uyum olarak iyi bir görüntü çizdi.


Tümer de milli formayı bırakıyor

EURO 2008'de mücadele edecek milli takımızın kadrosunda bulunan Tümer Metin şampiyonadan sonra milli takımı bırakacağını açıkladı. Milli takımda çok uzun bir kariyerinin olmadığını söyleyen Tümer, “Ben yoruldum biraz. Önümüzdeki senelerde daha rahat bir hayat sergilemek istiyorum. Bu turnuvanın yıldızı da olsam Milan'a gidecek halim yok” dedi. Tümer, “Fatih Terim beni kara kaşım kara gözüm var diye almadı. Yunanistan'da iyi bir performans sergiledim” diye konuştu.