Büyüklüğünü, küçüklüğünü kafanıza fazlasıyla takıyorsunuz ama iş şımartmaya gelince, sanıyoruz ki en çok onu, yani popunuzu ihmal ediyorsunuz! Poponuzun, iç çamaşırlarınızın içinde muhteşem görünmesini istiyorsanız, Cosmopolitan dergisinin önerilerini dikkate almanızda fayda var...

PÜRÜZSÜZLEŞTİRİN
ABD'de şu aralar en moda uygulamalardan birinin, tıpkı yüz gibi popoya da uygulanan cilt bakımı olduğunu biliyor muydunuz? Siz de bebeksi bir popoya sahip olmak istiyorsanız, bu bakımı adım adım uygulayabilirsiniz: Önce cildinizdeki gözeneklerin genişlemesi için uzun ve sıcak bir duş alın. Ardından da, kalın taneli bir peeling kremi ya da lif kullanarak cildinizi yuvarlak hareketlerle ovun. Böylece teninizdeki tüm pürüzleri ve ölü derilerin atılmasını sağlayacaksınız. Duştan çıktıktan sonra, yüzünüz için satın aldığınız sıkılaştırıcı bir cilt maskesini bu bölgeye uygulayabilirsiniz. Uzmanların önerisi; maskenin etkisini artırmak için, içine birkaç çay kaşığı taze çekilmiş kahve eklemeniz. Kahvede bulunan kafein, cildin daha sıkı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olacaktır. Bu maskeyi cildinizde yaklaşık 10 dakika tutabilirsiniz. Maskeyi yıkadıktan sonra, bakımınızı nemlendirici bir losyonla tamamlayabilirsiniz.

BRONZLAŞTIRIN
Bronz ten, vücudunuzun daha sıkı ve formda görünmesini sağlayabilir. Öyleyse neden bu kural poponuz için de geçerli olmasın? Beş kolay uygulamayla, cildinizde harika bir bronzluk elde etmeniz mümkün, hem de plaja adımınızı bile atmadan! Öncelikle tüm vücudunuza peeling uygulaması yapın ve ölü derilerden arının. Bu sayede otobronzan etkili kreminizden çok daha iyi bir sonuç sağlayabileceksiniz. Duştan çıkıp iyice kurulandıktan sonra otobronzan kremi, sabırla vücudunuzun her yerine yayın ve bu kez poponuzu da ihmal etmeyin. Daha iyi bir uygulama için ayağınızı küvetin kenarına koyup kremi yuvarlak hareketlerle uygulayabilirsiniz. Kremi sürdükten sonra bir sünger yardımıyla iyice yayılmasını sağlayın ve kuruyana kadar bekleyin.

UYGUN ÇAMAŞIR
Poponuzun daha formda ve güzel görünmesi için doğru iç çamaşırını seçmek büyük önem taşıyor.
Poponuz düzse... Arkası 'V' şeklinde oyuk olan, bikini tipinde bir külot seçebilirsiniz. Böylece bir göz yanılması yaratacak ve poponuzun olduğundan çok daha yuvarlak görünmesini sağlayabileceksiniz.
Atletik bir yapınız varsa... Mini, şort tipinde bir çamaşır seçerek sıkı kaslarınızın vurgulanmasını sağlayabilirsiniz.
Yuvarlak hatlıysanız... Bu özelliğinizi daha da ön plana çıkaracak tanga modellerden birini giyebilirsiniz.

KORUYUN
Bütün gün kalkmadan yerinizde oturmak kalçalarınız için hiç de iyi değildir. Ama masa başı bir iş yapıyorsanız, bu sorundan nereye kadar kaçabilirsiniz? Tamamen kaçmak mümkün olmasa da, bunun yol açabileceği problemleri önlemek mümkün. Mesela, her yarım saatte bir ayağa kalkabilir ve 5-10 dakikalığına ayakta durabilir, mümkünse dolaşabilirsiniz. Bu bile büyük fark yaratacaktır. Otururken de, asla çok önde oturmayın ve hep arkanıza yaslanın. Ayağa kalktığınızdaysa, ellerinizi belinize koyarak öne ve arkaya doğru esneyin. Böylece kaslarınızı rahatlatmaya çalışın.