1990 yılında dernek kurmalarına rağmen aktif olmadığı için faaliyet göstermeyen Koçarlı Muhtarlar Derneği Kaymakam Suat Dervişoğlu'nun destekleri sonucu aktif hale getirildi. Muhtarlar Derneği de düzenlenen törenle hizmete açıldı.
İlçeye bağlı 44 köy muhtarının 1990 yılında kurmuş oldukları Muhtarlar Derneği Kaymakam Dervişoğlu'nun destekleri ile yeniden aktif hale getirildi ve muhtarlar seçime gitti. Yapılan seçim sonunda Dernek kurucularından Kızılcabölük Köyü Muhtarı Hasan Esin başkan seçildi.
Dernek binasının açılış törenine Kaymakam Suat Devişoğlu,Belediye Başkanı Cengiz Şen, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Adem Yıldız, Emniyet Amiri Muharrem Çiftçi, İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Şahin, dernek başkanları ve davetliler katıldı.
Muhtarların sorunlarını çözmek ve haklarını savunmak amacıyla aynı çatı altında toplanıp dernek kurduklarını belirten Başkan Hasan Esin, muhtarlar arasında hiçbir ayrım yapmadan hakkaniyet ölçüsü içerisinde meslektaşlarının sorunlarını çözmek için çalışacağını söyledi.
Kaymakam Suat Dervişoğlu ise “Muhtarlarımızın birliktelik içerisinde, dernek faaliyetlerini yürütebilecekleri bir bürosunun olmasını çok arzuladım. Hem kendilerine olan güvenin artması, hem de ilçede toplanabilecek bir mekan çalışmalarına daha da verimli kılacaktır. Hayırlı olsun” diyerek dernek binasının açılışını yaptı. (iha)