Geçtiğimiz Şubat ayında TBMM"de MHP Milletvekili Osman Durmuş"un gündeme getirdiği ve Başbakan Erdoğan için 'Peygamber gibi' ifadesini kullanan AK Parti Aydın İl Genel Meclis üyesi İsmail Hakkı Eser, partisinden istifa ettikten sonra Aydın İl Genel Meclisi"nde yapılan Aydın Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinde oy kullanan muhtarların tamamının oyunu alarak, birliğin asil üyeliğine seçildi.
Aydın Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği 2010 yılı seçimleri Aydın İl Genel Meclis salonunda yapıldı. Vali Hüseyin Avni Coş tarafından atanacak bir Vali Yardımcısı ile 2 il genel meclisi üyesi ve 2 de muhtardan oluşacak 5 kişilik Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinde AK Parti"den olaylı bir şekilde istifa eden bağımsız üye İsmail Hakkı Eseri CHP"li Semra Konaklı ve MHP"li Ahmet Akşit ile merkez köy muhtarlarından Ergun Tekin, Ersöz Özcan, Hasan Algün ve İsmail Elmas yarıştı. Seçimlerde Aydın merkeze bağlı 55 köy muhtarı ile merkez ilçenin 5 il genel meclisi üyesi olmak üzere toplam 61 kişi oy kullandı.
Yapılan oylama sonucu oy kullanan 55 muhtar ve 1"de kendisinin oyunu alan İsmail Hakkı Eser 56 oy ile birliğin asil üyeliğine seçildi. Oylamada diğer adaylardan CHP"li Semra Konaklı 31 ve MHP"li Ahmet Akşit"te 16 oy alırken; köy muhtarlarından Ergun Tekin 33, Ersöz Özcan 26, Hasan Algün 22 ve İsmail Elmas da 19 oy alındı. Yapılan seçimlerin ardından Aydın Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği"nin yeni üyeleri İsmail Hakkı Eser, Semra Konaklı, Ergün tekin ve Ersöz Özcan"dan oluştu.

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNDE BİR İLK
Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinin ardından bir açıklama yapan bağımsız üye İsmail Hakkı Eser, Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinde bir ilkin gerçekleştiğini savunarak, “Seçimlerde oy kullanan 55 muhtarım tamamının oyunu aldım. Tekrar kırılması zor olan bir başarının elde edildiğini düşünüyorum. Merkeze bağlı köylerin İl Genel Meclisi olarak, köylerdeki seçmenleri temsil eden muhtarların tamamının oyunu ve desteği aldım. Muhtarlarımız, yakın siyasi geçmişti spekülasyonlara cevap verir gibi bir duruş sergilediler. Aydın İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanlığı dönemlerimde Aydın"a bir çok hizmeti kazandırdım. 50 yıldır Aydın"da süre gelen problemleri gerçekleştirmiş olduğumuz planlamalarla çözüme kavuşturduk. Bu sonuçla Aydın"ı bir çok ilkle tanıştıran İsmail Hakkı Eser"e kendi seçmeni sahip çıkmış oldu” dedi.

“GÜVEN DEVAM EDİYOR”
Bir toplantıda yaptığı konuşmanın bazı bölümleri verilerek spekülasyonların ortaya atıldığını öne süren İsmail Hakkı Eser, kötü bir süreç geçirdiğini savunarak, “Ağzımdan sürçülisan ile bir kelime çıktı. Bu ne bir yüz kızartıcı nede yanlış bir şeydi. Ne kadar düzeltemeye çalıştıysam da bu konunun üzerinden spekülasyonlar yapıldı. Ama bugün burada alınan sonuçlar bir kelimeyle siyasi hayatımız bitmeyeceğini gözler önüne serdi. Ama Allah"a şükür o günleri atlattım. Bugüne kadar AK Parti saflarında Aydın için yürüttüğüm çalışmalarımı bundan sonra bağımsız olarak sürdürüyorum. Muhtarlarımız; Aydın"da bilgi birikimi olan, dürüst, çalışkan, herkesle barışık ve herkes tarafından sevilen İsmail Hakkı Eser"i Aydın"a hizmet etmek noktasında görmek istediklerini idaresini ortaya koydurlar. Merkez ilçe köylerinde en son seçimlerde benimde bir dönem mensubu olduğum AK Parti, en yakın takipçisi olan CHP ve MHP"ye 5 bin oy fark atmıştı. Bu sonuçlardan İsmail Hakkı Eser"e olan güvenin devam ettiğini gösterdi. Her ne kadar AK Parti"den istifa etmiş olsa da İsmail Hakkı Eser"e olan destek ortaya çıktı” şeklinde konuştu. iha