Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Halkın temsilcileri muhtarlarımızdır'' dedi.
Coş, Aydın İli Köy Muhtarları Derneği Başkanı Bayram Er ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, muhtarların idari sistemimizin adsız kahramanları olduğunu belirterek, muhtarların fazla ön plana çıkmadığını söyledi.
Muhtarların, başı sıkışan herkesin başvurduğu, dağda, taşta, en ücra yerlerde devletin gözü kulağı olan, orada kanun hakimiyetini, devlet otoritesini temsil eden ve oradaki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılanması için devlet kuruluşları nezdinde gerekli çalışmaları yapan ve yürüten halkın sesi konumundaki yerel yöneticiler olduğunu ifade eden Coş, ''Halkın temsilcileri muhtarlarımızdır. Biz böyle algıladığımız için bütün tören ve kutlamalarımızda muhtarlarımız olmazsa olmazlarımızdır. İmkanımız nispetinde onları davet etmeye, onlarla birlikte olmaya gayret ediyoruz. Muhtarlarımızın gönlümüzdeki yeri çok özeldir. Bundan dolayı sizlere yaptığınız güzel hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor, bundan sonra yapacağız çalışmalar içinde başarılar diliyoruz'' diye konuştu.
Vali Coş, ziyaretin anısına Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunda çekilen fotoğraflarını hediye etti.