Seçim döneminde, köylülerin ısrarını kıramadığı için Muhtar olduğunu kaydeden Metin Uysal, “Yaklaşık 70 yıldır bu köyde yaşıyorum. Yaklaşık 70 yıldır içtiğim sudan değil 6 ay önce çıkan arsenik davasından sonra yaşadığı bürokrasiden hasta oldum” dedi.
Aydın Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin aylık rutin kontrolleri sırasında arsenik oranları olması gereken değerden fazla çıkan Koçarlı’nın Sobuca köyünün muhtarı arsenikli sudan değil bürokratik uygulamalardan dolayı sağlığını kaybettiğini söyledi. 3 dönem muhtarlık yapan Uysal, 70 yıldır içtiği arsenikli sudan değil, arsenik oranı yüksek bulunup suyun içilmesinin yasaklanmasının ardından yaşadığı bürokrasiden dolayı sağlığını kaybettiğini belirterek “Muhtarlıktan kurtulmak istiyorum” diyerek yaşadığı sıkıntıları anlattı. Köylünün raporlara itibar etmediğini ve herkesin yasak olmasına rağmen suyu içtiğini, bu arada su satışı yasaklanması nedeniyle köyün gelirinin de kalmadığını belirten Muhtar Metin Uysal, “Bir arsenik davası çıktı, gece gündüz anons yapmaktan, her yere levha asmaktan bıktık. Devlet bütün görevi bizim üzerimize veriyor. Ve yaptığımız her anonsun astığımız her afişin ayrıca raporunu tutuyoruz. Köye tankerle su taşımaktan ve sürekli rapor tutmaktan kendi işlerimi yapamaz oldum. Getirilen yasak nedeniyle köyümüzden su satışı da yasaklanınca şimdi elektrik parasını da ödeyemiyoruz. Suyumuz arsenikli olduğu için kullanılmıyor, elektriklerimiz de önümüzdeki günlerde su satamadığımız için kesilecek. Ben bürokrasiden sağlığımı kaybettim, köylü ise elektrik ve su sorunundan sağlığını kaybedecek diyerek” yaşanan sorunların çözümü için yetkililerden yardım istedi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Bilindiği gibi; Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı 9 köyün içme suyunda yaklaşık 7 ay önce arsenik tespit edilmesinin ardından Aydın Valiliğinin suları içmemeleri konusunda uyarmış, ancak köylüler günlük yaşantılarına devam etmişlerdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg