Aydın Merkez Ramazanpaşa Hasanefendi Mahallesi Muhtarı Ertuğrul Özdemir, mahallesinde TC Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanı olamayan 52 vatandaş bulunduğunu, bu kişilerin en kısa sürede kimliklerini yeniletmeleri gerektiğini bildirdi.
Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, mahallelerinde ikamet eden 52 kişiye, TC Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanı bulunmadıkları için kimliklerini yeniletmeleri yönünde tebligat geldiğini belirtti.
Bu tebligatları mahalledeki vatandaşlara ulaştırmaya çalıştığını, ancak mesai saatlerinde adreslerinde bulunmayan 30 kişiye bu tebligatı yapamadığını ifade eden Özdemir, ''Yeni uygulama ile artık resmi işlemlerde TC Kimlik Numarası istenmektedir. Bu vatandaşlarımız iki adet fotoğraf ile birlikte eski kimlik belgeleri ile muhtarlığımıza başvurup form doldurarak, bizim onayladığımız belgelerle nüfus müdürlüğüne giderek yeni nüfus cüzdanı alacaklar. Nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası olmayan vatandaşlarımızın 7 gün içinde bağlı olduğu muhtarlıklara başvurmaları gerekiyor'' dedi.