Aydın Merkez Hasanefendi ve Ramazanpaşa Mahalleleri muhtarı Ertuğrul Özdemir özel bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile yaptığı ortak etkinlikle mahallesindeki vatandaşların kemik ölçümünü yaptırıyor. Tarama sonucunda 200"e yakın mahalle sakininin kemik ölçümü yapıldı.
Ayfiz Özel Aydın Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile yaptıkları ortak çalışmanın amacının kişilerdeki kemik erimesi riskinin ortaya çıkarılması amacı ile yapıldığını söyleyen Muhtar Ertuğrul Özdemir, “Bu amaçla hiçbir yaş ayrımı gözetmeksizin bu testi mahalle sakinlerimize yapıyoruz. Muhtar olarak sadece vatandaşa belge düzenleme anlayışından sıyrılıp halk sağlığına da katkı yapılabileceğini göstermesi açısından yaptığımız olay örnek teşkil etmektedir” dedi.
Ayfiz Özel Aydın Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Hakan Ayguç yapılan testin kişilerin kemik erimesi riski taşıyıp taşımadığı açısından önemli bir bulgu olduğunu ifade ederek, “Bundan sonra bu uygulamamızı diğer mahallelerde de yapacağız. Önümüzdeki 1 hafta boyunca da bu taramalarımıza devam edeceğiz. Yaptığız taramalarda kemik erimesi riski fazla olan vatandaşları hastanelere yönlendiriyoruz. Kişilerin ileriki yıllarda sağlıklı bir iskelet sistemi ile yaşayabilmek adına bugünden kemik erimesi testi yaptırmalarını önemsemeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.