Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliğinin çalışmaları ve muhtarlarla yapabilecek ortak çalışmaların ele alındığı bir toplantı düzenledi. Altınkum Polis Karakolunda yapılan toplantıya Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şener Mavzer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Birim Amirleri ve 5 Mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda konuşan Didim İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, polis hizmetlerinde toplumun katılımının en üst düzeyde olması ve polislerin ailelere kadar inebilmesi amacıyla Toplum Destekli Polis Büro Amirliklerinin kurulduğunu söyleyerek, “Bu birim nüfusu 30 Binin üzerinde olan yerlerde hizmete açılıyor. Bu birim ilçemizde de açıldı. Burada hedef her mahallede 2 polisin görev yapması ama bizim şu an bu birimimizde 3 polis memurumuz görev yapıyor. Bu büronun kurulmasındaki amaçlardan biri de muhtarlarla mahallelerindeki sorunların tespiti ve bunlara çözüm önerisi getirmek. Burada Muhtarlarımıza düşen mahallesine giren çıkan kişileri tespit etmek ve olası şüpheli durumlarda 155 polis İmdat hattını aramaktır. Zaten Muhtarlarımızla toplantılar yapıyoruz. Bu birimin çalışmalarını bilmeleriyle ilgili olarak bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı da, toplantıya olan ilginin azlığına dikkat çekerek, “Üniversitemizden ve diğer haber verilen kurum ve kuruluş temsilcilerinin bu toplantıda görmek isterdik. Mahalle muhtarlarımızın da tam olmadığını görüyorum. Bu tür toplantılar önemi yet arz ediyor” diye konuştu.

“Toplum destekli polis uygulaması merkezden uygulandığından ciddi anlamda sonuçlar alınabilecek bir çalışma” diyen Katırcı, şunları söyledi: “Avrupa"da bunun örnekleri var, kişiler mahallelerinde yabancı bir kişi olduğunda kişiye sorar kimi aradınız nasıl yardımcı olabilirim diye, şayet karşıdaki kişi şüpheli davranışlar sergilerse kişi toplum bilinciyle hareket ederek hemen en yakın polis birimini arayarak durumu bilendirir. Bu anlamda bu birim mahallelerimizde muhtarlarında destekleri ve işbirliğiyle yapılırsa iyi sonuçlar alınacağına inanıyorum. Bu anlamda birimimizde 3 arkadaşımız var personel sayımız az ama bun sıkıntılarında önüne geçileceğini düşünüyorum. Şu an ilçemizde Fevzipaşa ve Mersindere Mahallesi dışındaki tüm yerlerde Emniyet Birimlerimiz emniyet ve asayişi sağlıyor. Bunun dışına Jandarmamızda Akköy ve Akbük"te bu şekilde çalışmalarını sürdürüyor”
Toplantıda muhtarlar en fazla hırsızlık konusunda mahallelerde sıkıntıların oluştuğu dile getirirken, Kaymakam Ali Katırcı"da bu konuda vatandaşların duyarlı olmasını ve hemen Polis haber vermesi gerektiğini belirtti. İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, Toplum Destekli Polis Büro Amirliğinin çalışmalarıyla ilgili her mahallede toplantı yapmayı planladıklarını da dile getirdi.