Sabah'ın genç gazetecisi Ecevit Kılıç bir Reha Muhtar portresi hazırladı. "Yaralı kalplerin tamircisi" olarak tanımladığı Reha Muhtar'dan çok sert bir yanıt aldı: "Rezil bir Sabah!!! Üreyen TMSF türü gazeteciler..."

Her şey Ecevit Kılıç'ın bir Reha Muhtar portresi yazmasıyla başladı. Kılıç yazısının içinde zaman zaman Reha Muhtar'a övgüler yağdırıyor, onun televizyondaki üslubunun bir "şov"dan ibaret olduğunu söylüyor ve zeki biri olduğunun altını çiziyor. Tabii yazı hep böyle övücü tarzda ilerlemiyor. Eleştirinin dozu yavaş yavaş artıyor ve Kılıç, Muhtar'ı çıldırtacak analizini şöyle yazıyor:

ECEVİT KILIÇ: MUHTAR, UĞUR MUMCU CİNAYETİNİ KARARTAN GAZETECİDİR

"Bana göre Reha Muhtar'ın en büyük başarısı, Uğur Mumcu cinayetini 'karartan' gazeteci olduğunu unutturması. Karartmayı da en önemli tanıklardan birini, Ayhan Aydın'ı, TBMM Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu'na götürüyoruz diye canlı yayına çıkartarak, 60 milyon seyirci önünde yalancılıkla suçlamasıyla yaptı.

Oysa Muhtar'ın yalancı tanıklıkla suçladığı Ayhan Aydın; bombayı otomobile yerleştirenleri görmüş, onlarca kişi içinde İslami Hareket mensubu olan Mehmet Ali Şeker, Mehmet Zeki Yıldırım ve Ayhan Usta'yı kesin biçimde teşhis etmişti. Ayhan Aydın'a 'yalancı' denmesinin nedeni, teşhis ettiği isimlerden ikisinin resmi kayıtlara göre 'gözaltında' olmalarıydı. Ancak gözaltı tutanaklarının polis tarafından tahrif edildiği daha sonra anlaşılacaktı.

Reha Muhtar bu yüzden Meclis Komisyonu'nda ifade vermesini de unutturabildi."

REHA MUHTAR: DÜRÜST GAZETECİLERE SAKIN BULAŞMA

Bunları okuyan Reha Muhtar da Kılıç'a karşı bir yazı yazdı. Öfkesi yazısından anlaşılan Muhtar, Kılıç'a Ak Parti'ye yar olan torpilli gazeteci diyor ve amacının bu dönemde ayakta kalan gazetecilere 'bel altı yöntemlerle vurmak' olduğunu söylüyor:

Reha Muhtar önce Sabah'ın Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan'a soruyor: Yalan yanlış, ne idüğü belirsiz, sırf pislemek çamur atmak için yazılmış yazılar, yazanların dönekliğini, şakşakçılığını, TMSF tipi gazeteciliğini kamufle etmek için mi yazılıyor acaba sevgili Ergun?..

Ve Ecevit Kılıç'a meslek büyüğü abi tavsiyesi veriyor:

"Bu meslekte, meslek dışı yönetimlerle zıplayan şakşakçılar, yalakalar, fırsatçılar bir süre bir b.k oldum sansalar da sonradan yerin dibi boylarlar...

Kendin oportünistlik yapmış veya iktidar şakşakçılığından menfaat edinmiş olsan da, bunu kamufle etmek için hayatta dürüst duranlara sakın bulaşma...

Hele onlar o dürüstlüklerini senin yaşın kadar sene boyunca bozmamışlarsa, bir meslek raconu öğren, sesini kes ve konuşma otur..."
İNTERNETHABER