Erzurum"un Horasan ilçesine bağlı Aliçerek köyündeki muhtarlık seçimi nedeniyle ilçe merkezinde çıkan silahlı çatışmada 5 kişi tabancayla vurularak öldürüldü, sekiz kişi de yaralandı

Seçimi 6 oy farkla Subay Yerdelen kazandı. Amcasının oğlu olan eski muhtar İsmail Yerdelen"e karşı kazanılan seçim, iki aileyi birbirine düşürdü. Çatışmada Şirin (40), Hacı, Nevzat ve Korkmaz Yerdelen öldü.
Nihat Pak adlı vatandaş da olayı izlerken hayatını kaybetti. İki kişi gözaltına alındı. Horasan"da ve köyde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Osmaniye"de CHP"nin belediye başkan adayı mimar Haydar Aktürk, seçim kampanyası boyunca şoförlüğünü yapan akrabası Eren Üngür tarafından, “Bizi rezil ettin” denilerek dövüldü.

CHP"li adaya dayak
MHP"nin adayının başkan seçildiği kentte Aktürk, dün sabah evinden çıktıktan sonra akrabası Üngür ile tartıştı. “Sen bizi MHP"ye sattın. Bizi rezil ettin” diyen Üngür, Aktürk"e tekme tokat saldırdı.
Çevreden yetişenlerce kurtarılan Aktürk, tedaviye alındı. Kaçan Üngür yakalanırken, Aktürk, “Ne olduğunu anlayamadım” dedi. CHP Osmaniye İl Başkanı İrfan Erdem de , “Partimize yakışmayan bir hareket. Bu saldırıyı yapanların partililiğinden şüphe ediyorum” diye konuştu.

MİLLİYET