Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayı aydınlatacak cihazları kimin aldığına yönelik görüntülerin mahkemeye ulaştığını açıklayan BBP Genel Başkanı Destici, yeni ipuçları verdi. Görüntüleri Yazıcıoğlu’nu seven birinin verdiğini belirten Destici, DDK raporuna dikkat çekti. 
 
Raporda cihazların Kara Kuvvetleri’ne ait Skorsky tarafından alınmış olabileceği öne sürülüyor. BBP eskiGenel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını aydınlatacak önemli bir gelişme yaşandı.Kazanın ardından kaybolan iki cihazın kimler tarafından alındığının görüntüleri bulundu. DDK’ya ulaştırılan görüntüler Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na da gönderildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Kayıp cihazları kimlerin aldığı ile ilgili görüntüler mahkemede” demişti.Destici, bu gelişmeyle ilgili BUGÜN’e önemli bilgiler verdi. 
 
HAYATİ ÖNEME SAHİP
 
Helikopter enkazında kaybolan cihazların çok önemli olduğunu belirten Destici, “Bu cihazlar helikopter kazasını aydınlatacak hayati önemde olan cihazlardır. Bu cihazların kayıp olduğunu biliyorduk. Ama kimler tarafından çalındığı bilinmiyordu. DDK raporunda bazı ipuçları verilmişti. Görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerin Muhsin Yazıcıoğlu’nu seven birileri tarafından gönderildiği anlaşılıyor .Muhsin Yazıcıoğlu’nun seveni çok fazladır.Onlardan birisi görüntüleri göndermiş. Bu görüntüler şimdi Malatya Özel Yetkili Savcılığı’nda. Yargının gereğini yapacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu. Destici’nin kayıp cihazlar konusunda DDK raporunu işaret etmesi dikkat çekti. 
 
DDK BELGELEDİ 
 
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu, helikopter enkazında ARGUS 5000CE ile SKYMAP IIIC cihazlarının kaybolduğunu tespit etmişti. DDK raporunda, 29 Mart ve 30 Mart’ta enkazda görüntülenmesine rağmen 31Mart’ta bu cihazların enkazda bulunmadığı açıklanmıştı. Raporda şöyle deniliyordu: 
 
“Son uçuşlara ait bir takım(irtifa ve güzergah gibi) uçuş bilgilerinin elde edilebileceği ve bu bilgilerin kazanın nasıl gerçekleştiğine dair değerlendirmelere katkısı olabilecek olan ve kazamahallinde bulunamayan ARGUS 5000CE cihazı ile SKYMAP IIIC cihazlarından; SKYMAP IIIC cihazının tersyüz olarak fotoğraflandığı 29.03.2009’dan sonra, ARGUS 5000CE cihazının ise en son fotoğraflandığı 30.03.2009 tarihi öğle saatleri ile kaybolduğunun fotoğraflandığı 31.03.2009 günü öğle saatleri arasında çalındığı anlaşılmıştır. 
 
Cihan Haber Ajansı’ndan alınan görüntülere göre, 30.03.2009 günü öğle saatlerinden itibaren İsmail Güneş’i arayan tüm ekiplerin kaza mahallinden ayrıldığı, bu bölgede saat: 17.00’ye kadar çalışmalarını sürdüren Kara Kuvvetleri’ne ait Skorsky helikopterin kaza kırımheyetinde yer alan bazı personelin TC-HEK işaretli helikopter enkazı üzerinde çalışma yaptıkları görülmüştür. Bu itibarla, kaza mahallinde bulunan başta Skorsky helikopterin kaza kırım heyeti olmak üzere tüm şüpheliler hakkında soruşturmayapılması önerilmektedir.”
 
Cihazların sökülme anı kamerada
 
DDK’nın kayıp cihazlarla ilgili tespitlerini doğrulayan kamera görüntülerinin ortaya çıktığı öğrenildi. DDK raporunda 30 Mart 2009’da öğleden sonra inceleme yapan Kara Kuvvetleri’ne ait Skorsky helikopterin kaza kırım heyetinde yer alan askerlerin cihazları almış olabileceği iddia edilmişti. DDK’ya gönderilen kayıtlarda enkazdaki cihazların sökülmesine ilişkin görüntülerin olduğu iddia ediliyor.
 
HABER: Bilal ÇETİN-BUGÜN GAZETESİ