Türk, Baykal'ı da eleştirerek, “Kürtler eski Kürtler değil” dedi

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “DTP Kürt sorununun çözümü için aktif rol oynamak yerine muhatap olarak Kandil'i ve İmralı'yı gösteriyor” eleştirilerine cevap vererek, bu konuda aktif rol oynamak istediklerini söyledi. Türk, CHP lideri Baykal'ı da eleştirerek, Kürtlerin eski Kürtler olmadığını belirtti.
Partisinin grup toplantısında konuşan Türk, Kürt sorunun çözümü konusunda DTP'nin yeteri kadar muhatap alınmamasından yakındı. Türk, muhataplık konusunda DTP'nin sorumluluktan kaçtığı yönündeki eleştirilere de karşı çıkarak, kendilerinin muhatap olarak kabul edilmesini istedi. Türk şöyle konuştu, “Biz, başından buyana açılım sürecinin en aktif muhatabı ve aktörü olduğumuzu, bu konuda rol oynamak istediğimizi her fırsatta dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz.”

KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEĞİL

Türk, CHP lideri Deniz Baykal'ın Kürt sorununa yönelik tutumunu da sert bir dille eleştirerek, artık eski günlerin bittiğini söyledi. Kürtlerin eski Kürtler olmadığını Baykal'a hatırlatan Türk, “Kürtler bir halktır ve bir halk olarak kalacaktır. Sorunlarımızı kardeşçe ve barışçı bir şekilde çözeceğiz” dedi. Baykal'ın korku ürettiğini savunan Türk, “Haftaya Sayın Başbakan ile gerçekleştirmeyi planladıkları görüşmenin, çözüme ve demokrasiye hizmet etmesini umut ediyoruz” dedi. Diyarbakır'da bir bomba sonucunda ölen Ceylan olayını da değerlendiren Türk, otopsi raporunun hukuk skandalı olduğunu söyledi./yeni şafak