Vali Coş"un makamında gerçekleşen ziyarete Aydın SMMMO Başkanı Fettah Açan"ın yanı sıra oda yönetim kurulu üyeleri katıldı. Vali"ye çiçek takdim eden Fettah Açan, muhasebecilikle ilgili bilgiler verdi.
Muhasebeciliğin yaşamın var olduğu günden beri yapıldığını fakat yasal olarak 1989 yılından beri icra edildiğini kaydeden Fettah Açan, “Muhasebecilik işletmeler için leke götürmeyen bir iştir. Biz hesap ve kitaplarımızı herkesin anlayabileceği bir şekilde tutarız. Hatta artık yaptığımız hesapları ve tuttuğumuz defterler bütün dünyanın anlayabileceği standartlarda. Vergiler devletin bütçesini oluşturuyor. Vergilerde bizim hazırlamış olduğumuz beyannamelere göre yatırılıyor. Bizim yaptığımız hesaplamalarla devletin bütçesi oluşturuluyor. Devletin bütçesinin yüzde 80"ni vergilerden oluşuyor. Aydın il genelinde 753 meslektaşımız bulunmakta” dedi.
Konuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Muhasebecilik mesleği ciddi bir iştir. Muhasebecilerimizin disiplin ve dikkat konusunda ne kadar hassas olduklarını kendim yakından biliyorum. Bu nedenle de kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün muhasebecilerimizin günlerini kutluyor, sağlık ve esenlik diliyorum” şeklinde konuştu. -iha