1-7 Mart Muhasebe Haftası Nazilli"de Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.
Törene, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Nazilli Temsilcisi Selim Boluvat, Nazilli Vergi Dairesi Müdiresi Kadriye Akkoyun, vergi dairesi personeli ve muhasebeciler katıldı.
Törende, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Nazilli Temsilcisi Selim Boluvat tarafından Atatürk Anıtı"na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Nazilli Temsilcisi Selim Boluvat yaptığı konuşmasında, “Meslek yasamızın yürürlüğe girdiği 1989 yılından bu yana 1-7 Mart Muhasebe haftası kutlanması; bu kez sorunlarımıza sahip çıkma adına ayrıcalıklı bir gün olma özelliği taşıyor. Türkiye genelinde 85 bin üyesi, onların çalışanları ve stajyerleriyle büyük ve güçlü bir camianın temsilcileri olarak, Devletin tüm kurumlarının işleyişinde yardımcı olmak, kayıt dışı vergi ve istihdamın önlenmesi, ülke kalkınmasına katkı, düzenli bir muhasebe ve denetim sisteminin oluşması adına yüklendiğimiz tüm işlevlerin yanında “sorumluluklarımız sürekli çoğalmakta” ve doğal olarak da iş yükümüz de gün geçtikçe artmaktadır. Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere tüm Devlet birimlerine vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı beyanlarının tanzimi ve gönderimi meslek mensuplarımız tarafından yapılmakta olup, sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmektedir. Bütün bu süreçler içinde bugün yeni bildirimlerin hayata geçecek olmasının meslektaşlarımızın işyükünü daha da arttıracağı herkesçe malum olmasına rağmen Ba-Bs"lerin verilmesi, kesin mizan, elektronik sözleşmeler gibi konularda bildirimlerin verilme zamanı ve cezai yaptırımlar ile ilgili isteklerimiz hala çözüm beklemektedir” dedi.
“KENDİMİZE AİT TARİFE İSTİYORUZ”
Konuşmasını sürdüren Boluvat; “Tüm bu özverili çalışmalarımız, artan iş yükümüz ve sorumluluklarımızın karşılığında hakkımız olan ve tüm meslek camiamızın özlemle beklediği “Asgari Ücret Tarifesi” odalarımızdan gelen öneriler doğrultusunda TÜRMOB tarafından hazırlanarak Maliye Bakanlığı"na iletilmiş olup, yasaya göre her yıl Resmi Gazete"de ilan edilmesi gerekirken 2010 ve 2011 yılı asgari ücret tarifesi Maliye Bakanlığı tarafından henüz belirlenmemiş olup hala yayınlanmayı beklemektedir. Kendimize ait tek isteğimiz olan tarifeden bile yoksun bırakılarak çalışmalarını sürdüren meslek mensuplarımız 1-7 Mart Muhasebe haftasında “artan iş yükü ve sürekli çoğalan sorumluluklar omuzlarında taşıyarak” buruk girmektedir. Ülkemize ve meslek mensuplarımıza başarılar getirmesi dileğiyle 1-7 Mart muhasebe haftasını gününü kutlarız” diye konuştu.