Suriye ordusunun Halep'e yönelik başlattığı saldırı ikinci gününde de yoğun biçimde devam ediyor.

Halep'in kuzeyinden kente uzanan bağlantıları kesmek isteyen ordu birlikleri, kent merkezine 40 km mesafedeki Tel Rifat ve Hraytan köylerine yöenlik yoğun bombardıman düzenledi. Bombardımana uçak ve tankların da katıldığı bildirildi.

"ÇEKİLDİK"
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ise Halep'te en yoğun çatışmaların yaşandığı Selahadin mahallesinin bazı bölgelerinden çekildiklerini açıkladı. ÖSO komutanlarından Ebu Ali, mahalledki ön cephe konumundaki iki caddeden çekildiklerini ancak yeniden saldırmak için toplandıklarını söyledi.

İngiliz Guardian gazetesi ise, bölgedeki muhabirine dayanarak Özgür Suriye Ordusu'nun, Salahaddin mahallesindeki tüm askeri unsurlarını çektiğini belirtti.

TÜRKİYE SINIRINDA ÇATIŞMALAR
Suriye ordusunun kontrolündeki Kesep Sınır Kapısı mevkisinde de Suriye ordusu ile muhalifler arasında gece boyu çatışmalar yaşandı. Sabah saatlerine kadar süren çatışmalar nedeniyle Yayladağı Sınır Kapısı'ndaki giriş çıkışlar durma noktasına geldi.

ESAD YENİ BAŞBAKAN ATADI
Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, muhaliflere katılan eski Başbakan Riyad Hicab'ın yerine Sağlık Bakanı Vail Nadir Halki'yi başbakan olarak atandı.

Hicab'ın yurtdışına kaçmasının ardından Başbakan Birinci Yardımcısı Ömer Galvancı, geçici olarak başbakanlığa atanmıştı.

SIĞINMACI SAYISI 50 BİNİ GEÇTİ
Suriye'den Türkiye'ye kaçışlar da sürüyor. Son iki gün içinde 2 binden fazla Suriyeli Tükiye'ye sığındı. Yetkililer, krizin başlamasından bu yana Türkye'ye gelen sığınmacıların sayısının 50 bini geçtiğni açıkladı.