AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Muammer Kaddafi yönetimine bağlı askerler ile muhalifler arasında Ras Lanuf, Bin Cevad, Zaviye ve Misrata kentlerindeki çatışmalarda öldürülen gönüllüler için Bingazi'de cenaze törenleri düzenleniyor.

Bin Cevad'taki çatışmalarda keskin nişancılar tarafından alnından vurulan Salah El Mecdub için Bingazi kent meydanında binlerce muhalifin katılımıyla cenaze namazı kılındı.

Mecdub'un yakınları cenaze töreninde gözyaşı dökerken, muhalifler hep bir ağızdan tekbir getirdi.

Muhaliflerin kırmızı, siyah ve yeşil renkli bayraklarının açıldığı kent meydanında, Kaddafi aleyhinde sloganlar atıldı.

Törende, ''Kaddafi defol'', ''Parlak bir gelecek istiyoruz'', ''Trablus bizimdir'', ''Ne Doğu, ne Batı, Libya bizimdir'' ve ''Masum insanların öldürülmesini durdurun'' yazılı dövizler açan Bingazililer, daha sonra ''şehitleri'' için dua ettiler.

Bu arada, kent meydanındaki Geçici Ulusal Konsey binası duvarlarına halk ayaklanmasının başladığı günden itibaren ölen ve kaybolanların fotoğrafları asılıyor.

Ayrıca, halkın gönüllülere destek için muhalif güçler tarafından oluşturulan yardım merkezine gelerek gıda ve giyecek ile para bağışında bulunduğu görülüyor.

-RAS LANUF HAVAN ATEŞİ ALTINDA-

Öte yandan, günlerdir yoğun çatışmaların yaşandığı Ras Lanuf'un, bugün sabah saatlerinden itibaren yeniden yoğun havan bombardımanına maruz kaldığı öğrenildi.

Uçakların sivillerin yaşadığı bazı evleri vurduğu, kente su sağlayan ana hattın imha edildiği belirtildi.

Kaddafi yanlısı güçlerin önceki günlere nispeten daha sert akınlar düzenlediği, bu nedenle muhalif güçlerin havan atışları ve uçak bombardımanından korunmaları için siviller ile kentteki gazetecilerden kent dışına çıkmalarını istediği kaydedildi.

Kentteki hastanelerin de boşaltıldığı, sivillere bir arada bulunmamaları yönünde uyarılar yapıldığı ifade edildi.

A.A