Devlet Bakanı Çelik, Diyanet Teşkilat Yasa Taslağı ve Alevi Çalıştayları'nda gelinen noktaya ilişkin muhalefete bilgi vermek üzere bugün Meclis'te CHP ve MHP'yi ziyaret etti. İlk ziyaretini MHP'ye yapan Çelik, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır'la yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, bakanlığı bünyesinde uzunca bir süre üzerinde çalıştıkları Diyanet Teşkilat Yasası'yla ilgili ve Alevi Çalıştayları'nda gelinen aşama konusunda MHP grubunu bilgilendirmek için MHP Grup Başkanvekilleri'ni ziyaret ettiğini söyledi. Çelik, "Kendileri de bu konuyu değerlendireceklerini, üzerinde çalışılması gereken hassas konular olması dolayısıyla değerlendireceklerini ifade ettiler.

İnanıyorum ki birlik bütünlük içinde, yapılacak olan tüm bu değerlendirmelerle her iki konuyla ilgili ortak bir konsensüs içinde bunların gerçekleşmesi ve yasalaşması konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu çerçeve içinde bizde olan tüm bilgileri ve
elimizde olan dokümanları grup başkanvekillerine aktarmış bulunuyorum" diye konuştu.

Devlet Bakanı Çelik, gruplarla temaslarından sonra Diyanet Teşkilat Yasası'nın Meclis'e sevki ve Alevi Çalıştayı'nın 7.'sinin düzenlenmesi konusunda medyayla paylaşacakları birçok husus olacağını belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, "Sayın Bakanın getirdiği iki konuda grubumuz gereken değerlendirmeyi yapacak. İlgili kurullarımıza sunacağız. Vardığımız sonuçları sayın Bakanla ve basınla paylaşacağız. İnceleyeceğiz, çalışacağız" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çelik'in sadece çalıştayla ilgili bilgiler verdiğine işaret ederek, "Yoksa bununla ilgili sonuç ya da somut teklif yok. Çalıştaydan sonra bu konuyla ilgili bir takım hususları gerekirse bizimle paylaşacaklar. Bu konuda somut bir öneri gelmiş değil. Sadece Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Teşkilat Kanunu ile ilgili bir tasarı MHP'ye sunuldu" dedi.

Devlet Bakanı Çelik, 'BDP'yi neden ziyaret etmiyorsunuz?' sorusuna, "Biz tüm parti gruplarına talepte bulunduk ama arkadaşlar Ankara'da değilmiş" karşılığını verdi. /iha