Beyşehir Gölü'nün Karaburun Mevkii'ndeki 3 kilometrelik sahil şeridini 250 bin liralık bir yatırımın ardından işletmeye açan modacı Davut Şeker, memleketine ilk tesettür plajını kazandırmak için de kolları sıvadı. Hedefinin, Beyşehir Gölü Karaburun plajına turizm şirketleri ile anlaşıp birçok tur otobüsüyle yerli ve yabancı turistleri getirmek olduğunu belirten Şeker, "Genişliği 100 metre olması sebebiyle ormanlıklar arasındaki bu plajda yaklaşık 15-20 bin kişiyi ağırlayabiliriz. Daha önce atıl bir orman halindeydi ama temizledik, tuvaletler, duşlar yaptık, burada tatil yapacak insanlarımız kafeteryamızdan günlük yiyecek içeceğini getirmeden en ekonomik şekilde istifade edip en ekonomik şekilde tatilini yapıp istirahat edebilecek. Aynı zamanda milli park olduğundan, yapılaşmadan, kirlilikten, egzoz gürültüsünden uzak rahat bir ortam, böyle bir yer arıyorlarsa dünyada burası tam yeridir. Bu özellikteki plajımıza yerli ve yabancı turistleri çekmek istiyoruz. Aşağı yukarı 200 metrelik bir alanı tesettüre uygun gölün içerisinde paravan yaparak, kumuyla beraber tesettürlü bayanların rahat girip çıkabilmeleri için özel bir bölüm ayıracağız. Biliyorsunuz bu genelde 5 yıldızlı otellerde var ama havuzlarda böyle ayırıyorlar, haftanın belli günleri. Bizim kum ve sahil olarak ayırdığımız Türkiye'deki belki ilk tesettür plajı olacak. Bundan sonraki dönemde Türkiye'nin pek çok yerinde tesettüre, özellikle böyle yerlerde alan bulamayan insanlarımız için iyi bir plaj olacak" dedi.

İlk etapta Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun plajına 250 bin liralık bir yatırım yaptıklarını, hedefinin bu miktarı 2 milyon liraya kadar çıkarmak olduğunu da vurgulayan Şeker, şu bilgileri aktardı:

"Buraya minyatür su kaydırakları kurdurduk. Gelecek yıllarda talebe göre bunu daha da büyütüp ileri boyutlara taşıyacağız. Burada ahşaptan bungalov evler kurmayı, çimden futbol sahaları inşa etmeyi planlıyoruz. Amacımız ünlü kulüpleri de buraya getirip, Türkiye'nin gözünü bir anda burada çevirmek, turizmi buraya odaklamaktır. Biliyorsunuz, Türkiye'nin yüzölçümü itibariyle dörtte üçü denizle çevrili bir ülke. Bundan dolayı da insanlar göl turizmini hiç bilmiyor, Beyşehir'i de tanımıyorlar. Ama diyorum ve
iddia ediyorum ki; dünyada böyle bir tatlı su kaynağı, böyle bir yüzme havuzu gibi olan yer yok, bundan sonraki yıllarda amacımız burayı yazılı ve görsel basın aracılığıyla da tanıtmaktır." 

Karaburun Plajı İşletme Müdürü Ali Fidan ise, tesettür plajını önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını, 'Tesettürlü kısım' diye ayrı bir tabela asılacağını kaydetti.

BÜYÜK RAĞBET GÖRÜYOR
İlk örneğini 1996'da açılan Didim Caprice Otel'in başlattığı kamuoyunda "tesettür otel" olarak bilinen "muhafazakarlara özel" tesislerin sayısı Türkiye'de büyük rağbet görüyor. Otellerin ilanlarda da "Bayanlara ayrı havuz, ayrı mescid, ayrı plaj" vurguları dikkat çekiyor. Bazı otellere tesettürlü olmayan kadınlar alınmazken, mayoyla tesis dolaşmanın yasak olduğu oteller de var.

TESETTÜR TESİS KURALLARI
- Kadın havuzuna kameralı cep telefonu yasak, 6 yaşından büyük erkek giremez.

- Tesettür otellerinde kalan kadın müşterilerden bir bölümü plaja "Tesettürlü" olarak gelip denize mayo ile girebilirler.

- Kadınlar, özel plajda bikini ve mayo ile güneşlenebilirler, buraya da erkekler ve kameralı cep telefonları alınmaz.

- Eşi ile birlikte havuza girmek isteyen müşteriye günün belirli saatlerinde izin verilir.

- Kadın müşteriye kadın garson servis yapar.