Cemil İpekçi Kanal 1 Ana Haber'de Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı

Kadın olsaydım türban takardım” diyen modacı Cemil İpekçi yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı

Kanal 1"de Fatih Altaylı"nın sorularını yanıtlayan İpekçi, "AKP"nin eleştirdiğim yanları var ama muhafazakarlıklarını destekliyorum. Sonuçta ben de muhafazakar bir eşcinselim" dedi.

İpekçi, “Ben muhafazakar bir eşcinselim” dedi. Altaylı ile İpekçi arasında geçen ilginç diyalog özetle şöyle:

Fatih Altaylı: Dediniz ki kadın olsam türban takardım. Niye böyle bir çıkışı tercih ettiniz?

Cemil İpekçi: Kadın olsam türban takardım derken orda tabi parantez içine almak lazım. Çünkü ben türbanın bu dönemde ideolojik bir sembol olduğunu düşünüyorum. Bunda da yanlarındayım. Hiçbir ülkede insanların inançlarına ve ideolojilerine karışma hakkı yok.

F.A.: Peki siz buna özgürlük çerçevesinde bakıyorsunuz. Ama sizin fikirlerini savunduğunuz insanlar Mersin"de bir sergide nü tabloları parçalıyorlar.

C.İ. : O konuda tartışmamızı lüzumsuz görüyorum. Neden çünkü onların böylesi bir saldırısında araya girmesi gereken, onları durdurması gereken merciler var. Orda devreye hukuk adamları giriyor. Ben devletin dini temsil etmesini savunmuyorum. Laik bir devlette, devletin olduğu yerlerin dışında türbanın yasaklanmasını çok aykırı buluyorum.

F.A.: Türban yasağı kalkana kadar defile yapmayacağım demişsiniz?

"AKP bana uydu"

C.İ.: Orda da dünkü konuşmanın kasetinin tamanını dinlerseniz. Bana türban defilesi soruldu. Ben defile yapmayacağım demedim ki. Ben türban yasağı kalkana kadar türban defilesi yapmayacağım dedim. Ayrıca bunu da söyleyebilirdim. Böyle de bir hakka sahibim.

F.A.: Deniliyor ki İpekçi ne zaman ki Beyoğlu Belediyesi"nin, THY"nin kıyafet işini aldı sonra bu söylemleri söylüyor.

C.İ.: Sadece bana uyan bir hükümet geldi. AKP bana uydu. Mesela geçtiğimiz hükümetlerde Sosyal Demokratlar da dahil bizi gördüğü zaman vebalı gibi kaçıyordu. Kulağım küpeli ve cinsel tercihim farklı olduğu için. Ama ben AKP hükümetinde ne bana ne de diğer sanatçılara karşı böyle bir tutum görmedim. Eleştirdiğim yanları yok mu elbette var. Ama muhafazakarlıklarını destekliyorum. Sonuçta ben de muhafazakar bir eşcinselim.

F.A.: Yani ihalelerle...

C.İ.: Bunu söylemek için araştırma yapmak lazım. Ben ihale alan biri değilim ki. Çünkü işadamı değilim. Hepsi faturalarla tespitli ben sanat danışmanlığı yaptım. İhale çok büyük rakamlar. Ben inşaatçı değilim, başka bişey değilim. Bütün o kılıkları yapan da ben değilim. Belirli bir kanuna göre yapıldı.

Vatan