AYDINPOST ÖZEL- 6 Şubat'ta Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek CHP Merkez İlçe kongresinde 367 delege oy kullanacak.

ALTINTAŞ ÇİÇEKLE KARŞILADI

Basın toplantısında, Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş'ın, Mustafa Müftüoğlu'nu; “Başarılar dilerim. Barış Altıntaş Merkez İlçe Başkanı” yazılı notunun olduğu çiçekle karşılaması gözlerden kaçmadı.



PARTİMİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALDIM

Mustafa Müftüoğlu partinin merkez ilçe binasında yaptığı basın toplantısında, “Partimin değişik kademelerinde görev yaparak bugünlere geldim. İlçe Gençlik Kollarından, İlçe Yönetim Kurulu"ndan Tek Gıda-İş sendikasının bölge başkanlığını yaparak geldim. Bunların yanı sıra iki dönem belediye başkanlığı görevini infa ederek bugünlere geldik. Bildiğiniz gibi partimizden Aydın belediye başkanlığı aday adayı olarak müracaatımız olmuştur. Genel merkezimizin takdiri, sayın başkanımızın görev alması ile biz tekrar belediye başkanlığını yaptığımız beldeden aday olduk. Orada yeterince çalışma ortamımız olmadı. Ben Aydın belediye başkanlığının kazanılmasının daha önemli olduğunu bildiğim için kendi oylarımızı bile Aydın"da kullanılmasını sağlayarak, talep ederek eşim çocuklarım akrabalarım hiçbirinin oyunu kendi belediye başkanlığını yaptığım yeri götürmeksizin Aydın belediyesi için kullanılmasını arzu ettiğimden oradaki görevimi diğer arkadaşıma devretmek zorunda kaldım” diye konuştu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARI İSTİYORUZ

Müftüoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi"nin önümüzdeki günlerde iktidar olması gerektiğini hepimiz içimizden ve gönlümüzden istiyoruz” diyerek devam ettiği konuşmasında, “Önümüzdeki günlerde bir genel seçim var bu genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi"nin istenilen düzeyde yani birinci parti olarak çıkmasını genelde de iktidar olmasını hepimiz gönülden arzuluyoruz. Bunun temini için önce Aydın"ımızda Cumhuriyet Halk Partisi"nin en azından dört milletvekilini meclise göndermemiz gerekiyor. Yani genelde iktidara Aydın"dan başlamamız gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

UĞUR VE KALINOMUZ KORKULU RÜYA OLARAK GÖRÜLÜYOR

Müftüoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: “Partimizi iktidara taşımak ve bu olguyu sağlamak için önce merkez ilçede güçlü bir yönetimin oluşturulması sonucu dört tane parlamenter sayısını yakalayacağımıza inanarak ilçe başkanlığına adayım. İlçe başkanlığına aday olurken sunu da düşündüm: Parti bu güne kadar üç ve dört parça olmuş.herkes birbirlerinin ayaklarından asılıyor. Parti adeta böl,parçala,yönet sistemiyle birilerinin sadece kendi odak noktaları kendilerinin arka bahçeleri gibi olsun isteniyor.Ben bu bölük pörçük olan CHP içinde yıllardır emek vermiş arkadaşlarımızı bir araya getirdim. Daha önce aday olmuş arkadaşlarımızı kırgınlığı küskünlüğü olmadan yanımıza aldık. Bu arkadaşları bir araya getirmiş olduk. Bunun yanı sıra partimiz içerisinde tüm arkadaşlarımızın yakından bildiği ve korkulu rüya gibi görünen Remzi Uğur, Barkan Kalınomuz, tantanası var. Hepimiz partiliyiz hatasız insan olmaz. CHP"liler hoşgörülü insanlardır, CHP"liler bağışlayıcıdır, CHP"liler kucaklayıcıdır. Ve onlara da söyledim Baro Başkanımızın nezrinde toplantı yaptık. Orada arkadaşlar Siz parti içerisinde korkulu rüya gibisiniz, öcüsünüz ama gerçek partilisiniz gelin dedikoduyu bırakıp CHP"yi hep birlikte kucaklayıp önümüzdeki genel seçimlerde iktidara getirme kavgasını birlikte verelim. Onlarda bu konuda bana söz verdiler. Şimdiye kadar görev almış arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan böyle arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi"ne verecekleri güç CHP"ye getirilecek olacak kanda katkıları olacağı için kendilerine teşekkür ediyorum.”

MERKEZ İLÇE YÖNETİMİNE MESAJ GÖNDERDİ

Şuanda görev alan yönetici arkadaşlarımdan rica ediyorum: Hiçbir partilimiz hakkında olmayacak terimler olmayacak cümleler kullanılmaması CHP"lilere yakışmayacak serzenişte bulunmamalarını rica ediyorum.

NEDEN ADAY OLDU

“Ben 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Partimi hiçbir zaman bırakıp bir yerlere gitmedim. Partimin başarısı için her şeyimi feda ederek aday oluyorum. Bana dediler ki İlçe başkanlığı adayı olunur mu? İl başkanı adayı olacaksın, ben partimin neferiyim Ahmet"in Mehmet"in neferi değilim. Ben Cumhuriyet Halk Parti"liyim diyenlerin uşağı ve emireriyim. Hiçbir zaman güdümlü kumandalı hareket etmedim. Ama partililerimin verdiği emri affedersiniz tuvalette görev verse benim partililerim ben orada görevdeyim. CHP için yapılacak tüm eylemlerde ben varım.12 Eylül 1980 öncesi partim adına legal ve illegal faaliyetlerde bulunan bir partiliyim. Beynimde ve bedenimde izlerini taşıyan bir partiliyim. Fedakârlık yapmam için Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve ideolojisinin dışına çıkmam mümkün değil. Bu terbiyeden hareketle CHP bütünlüğü içerisinde arkadaşlarımın desteğiyle sizlerin bize vereceği güçle bu göreve talibim. İnanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi 1980 öncesi ilçe başkanıyken verdiğimiz gücün kat kat fazlasını Cumhuriyet Halk Partisi için sağlayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnanıyorum ve altını çizerek söylüyorum Eğer el ele verirsek Ahmet"ten mehmetten korkmadan CHP"nin altı okunun verdiği emri, altı okun verdiği görevleri en azından üçte ikisini birlikte uygulayan CHP"liler bu partiyi iktidara taşıyacaktır.Halkın kendisini temsil eden Cumhuriyetini koruyan işçisini köylüsünü bir arada tutan onların geleceğini mutluğunu temin edebilecek tek zihniyet vardır oda CHP zihniyetidir. Bu zihniyetin iktidara getirilmesi gereklidir. Bunun için hep beraber, güçlük içinde olsa bile kol kola omuz omuza vererek iktidara gideceğimize inanıyorum. İktidar için sizlerle birlikte atacağımız adım olduğu için merkez ilçe başkanlığına aday oldum. Partililerimin vereceği her görev benim için emir telakkisidir onun için hiç kimsenin şüphesi olmasın.1967 yılında girdiğim partinin her kademesinde görev aldım. Partimin Aydın okulunu bitirdim. Bu tecrübelerimle partimi bir adım daha ileriye götürmek onu iktidara taşıyabilmek gücünü kendimde bulduğum için aday oldum” diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU ALTINTAŞ'I DESTEKLİYOR İDDİALARINA GÖNDERME YAPTI

Partililerimin desteğiyle bu başaracağız. CHP"liler baskılara aldırmaz. Sunun baskısı var bunun baskısı var bunlara aldırmaz.CHP"liler kalbinde ne yapacağını çok iyi bilir.Güneşin önü balçıkla gerilemez beyninizdeki düşünceyi kimse söküp atamaz.Herkes kendi akıl ve mantığıyla hareket edeceğinden ben hiçbir arkadaşımın korku ve gaflet için de olacağını düşünmüyorum bu nedenle hepiniz cesaretli olun 6 Şubat"ta Merkez ilçe başkanlığına aday olacak Barış Altıntaş arkadaşıma başarılar diliyorum” dedi.